25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Pavlov : Dolaskom Brose-a, u Pančevo uloženo oko 850 miliona evra stranih investicija

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je na današnjoj konferenciji Sprske napredne stranke da će dolaskom još jednog stranog,renomiranog, investitora u Pančevo nezaposlenost biti skoro prepolovljena. Ukupni priliv stranih investicija u Pančevo za sada iznosi oko 850 miliona evra, računajući dolazak investitora Brose, ZTF, zatim izgradnju termoelektrane-toplane i  postrojenja duboke preprade u NIS-u.

Pančevo je do pre nekoliko godina bilo potpuno zapušteno, ruinirano i uništeno pljačkaškom privatizacijom, koja je bez posla ostavila hiljade radnika. Promenom koja je usledila dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, nova gradska administracija morala je prvo da se izbori sa proceduralnim poteškoćama kao što su nerešeni imovinsko pravni odnosi. Kada se taj posao završio Pančevo je pristupilo izradi Strategije razvoja grada od 2014 do 2020 koja je rezultirala dolaskom nemačkih kompanija kao što su ZTF i Brose

Kompanija Brose, kao što je saopštio i predsednik Aleksandar Vučić, uložiće preko 180 miliona evra u izgradnju svojih postrojenja. Posla će biti za preko 1100 novih radnika, sa izuzetnom zaradom, najavio je Saša Pavlov.

Ipak tu nije kraj. U Pančevo je stiglo još jedno pismo o namerama, odnosno najava dolaska još jednog stranog investitora. Severna poslovna zona je sada proširena na 90 hektara i ako još jedan potencijalni investitor dođe , ona će biti skroz popunjena.

Za manje od 4 godine u Pančevu je drastično opao broj nezaposlenih. Sada ih ima manje od 7000 dok je ta cifra 2015 bila 11.000. U vreme vlasti DS broj nezaspolenih bio je veći od 15 hiljada. Strateški cilj gradske administracije je da nezaposlenih ne bude, da mladi nalaze posao u svom gradu i da privredni ambijent bude još bolji, poručio je Saša Pavlov. Dolaskom investitora se ide ka tome i i Pančevo ponovo postaje industrijski gigant kao nekada što je bio. Pavlov je saopštio na konferenciji za novinare u Srpskoj naprednoj stranci i da je Mašinska škola potpisala ugovor o dualnom obrazovanju sa nemačkom firmom MTU koja će svoje pogone graditi u Novoj Pazovi. Ova škola odavno je uspostavila saradnju i sa ZTF-om koji posluje u Pančevu.

 

 

 

Related posts

Izvršena arheološka iskopavanja na lokalitetu Kovinske tvrđave

Jasmina Petkovic

Tačno 20 dana do početka OI u Tokiju

Alba Jovanović

Organizator protesta #1od5miliona Bela Kurina, priznao da je kupovao glasove parama DS-a

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija