2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

NIS nabavio novi ultrazvučni aparat za Dom zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ u Srbobranu

Imajući u vidu da je briga o zdravlju najmlađih ujedno i briga o budućnosti naše zemlje, kompanija NIS je Domu zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ u Srbobranu poklonila ultrazvučni aparat za pregled beba i trudnica.

Nabavka savremene opreme vredne pet miliona dinara, realizovana je u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ kojim će NIS ove godine donirati 116,5 miliona dinara za 20 medicinskih ustanova širom Srbije.

Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran istakao je značaj ulaganja NIS-a u razvoj sredina u kojima posluje i izrazio uverenost u dalje unapređenje saradnje.

„Zahvaljujući podršci kompanije NIS, uspeli smo da obogatimo tehničku opremljenost Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ koja će doprineti kvalitetijoj zdravstvenoj zaštiti naših građana. NIS je društevno odgovorna kompanija i u saradnji sa njima, Ministarstvom zdravlja i lokalnim samoupravama bogatiji smo za značajan ultrazvučni aparat koji je namenjen dijagnostici u ginekologiji. Poklon je stigao u prave ruke, u zdravstvenu ustanovu, jednu od najboljih u svojoj kategoriji, koja po kvalitetu usluge koju pruža, prevazilazi opštinske okvire. Ovde se godišnje obavi 140.000 pregleda i 120.000 analiza, a o 16.000 stanovnika brine tim od 100 zaposlenih, među kojima je osam specijalista i četiri specijalizanta, istakao je Paroški.

 

Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ zahvalio se kompaniji NIS na donaciji i ukazao na njen doprinos za Dom zdravlja u Srbobranu.

„Savremeni ultrazvučni aparat vredan pet miliona dinara koji je obezbedio NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“, omogućiće bolju i kvalitetniju dijagnostiku naših pacijenata, ali će i nama, zdravstvenim radnicima obezbediti kvalitetniji rad. Reč je o aparatu visokog kvaliteta koji u rukama dobro obučenog lekara predstavlja moćno sredstvo u dijagnostici. NIS je odgovorna kompanija i želimo da naša buduća saradnja bude što sadržajnija“.

Biljan Elezović, direktor Pogona „Srednji Banat“ u NIS-u je rekao da je ulaganje u zdravnje mladih, jedan od prioriteta kompanije.

„Ove godine odlučili smo da sva sredstva kroz program „Zajednici zajedno“ uložimo upravo u najmlađe i njihovo zdravlje, jer su oni naša budućnost. Tako smo danas u Domu zdravlja u Srbobranu svečano predali na korišćenje savremen ultrazvučni aparat. Naša delatnost je vezana za ovu opštinu, koja je naš važan partner i posebno smo ponosni na naše partnerstvo i dugogodišnju saradnju. Zato ćemo nastaviti sa ulaganjima kako bi doprineli njenom napretku“, naglasio je Elezović.

Ulaganje u zdravlje mladih i čitave zajednice je deo strateškog opredeljenja kompanije, i zato je NIS i ove godine nastavio podršku zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

 

Related posts

NIU Makedonski informativni i izdavački centar obeležava 12. avgust Međunarodni dan mladih

Nikola Toadjer

PIJAČNI BAROMETAR NA „ZELENOJ“ PIJACI

Aleksandra Miloševska

Oktobarska nedelja dečjeg pozorišta u Opštini Alibunar

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija