15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Gori strnište između Plandišta i Alibunara, ljudi ne palite žetvene ostatke!!!

Na području između Alibunara i Plandišta trenutno gore žetveni ostaci što je veoma opasno, s obzirom i na činjenicu da pada mrak. Gust dim nadvija se nad putem što ugrožava između ostalog i učesnike u saobraćaju.

Vatra je obuhvatila njive sa obe strane puta.

Tokom prethodnih dana uočeno je više požara u atarima na teritoriji južnog Banata. Vatrogasne ekipe su bile angažovane na gašenju požara.

Još jednom se apeluje na sve koji pale strništa, odnosno žetvene ostatke, da to ne rade, pošto je protivzakonito i ugrožava bezbednost.

Paljenje strništa je primitivna agrotehnička mera kojoj poljoprivrednici protivzakonito pribegavaju kako bi izbegli neophodne troškove, ali umesto ušteda, stvaraju veliku opasnost za okolinu, zagađenje životne sredine, nanose štetu poljoprivrednom zemljištu i ugrožavaju sveukupan biodiverzitet.

Related posts

ZELENOVIĆU NI PLAĆENICI NISU POMOGLI, ŠABAC JE SLOBODAN GRAD! Članica IO SNS Nina Mitić čestitala Šapčanima novu lokalnu vlast

Branislava Grčić

Preminulo još 48 osoba, na respiratorima 318 pacijenata

Nikoleta Dragaš

SNS Pančevo čestitao Ramazanski bajram

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija