19. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Zdravom ishranom do jačeg imuniteta

Jesen je vreme kada virusne infekcije “uzimaju maha”. Pravilna iskhrana i konzumiranje odabranih namirnica svakako može pomoći da se imunitet poboljša i da se spreče infekcije.

Imunitet treba graditi tokom cele godine, a naročito u periodu jeseni i zime. Konzumiranje svežeg voća i povrća, žitarica i nerafinisane hrane može pomoći da naš imunitet bude jači i na taj način izbegnemo grip i viruse koji su karakteristični za ovaj period godine, istakle je nutricionistkinja Anita Alterov.

Hranu je najbolje konzumirati u sirovom stanju. Sveže voće i povrće, kao i žitarice mogu pomoći našem organizmu da bude otporniji na viruse. Takođe, belo brašno i šećer mogu se zameniti zdravijim sastojcima.

U današnje vreme deca su gojazna i sklona hormonskim poremećajima i problemima sa insulinom, zbog toga je bitno da se sprovodi edukacija o pravilnoj ishrani. Kroz zabavu i različite zanimljive igre, mogu naučiti da se zdravo hrane. Mališani uglavnom vole slatkiše, a za pripremu zdravije varijante nije potrebno mnogo vremena i novca. Nutricionista, Anita Alterov, predložila je recept za pripremu ukusnog kolača.

Related posts

“Pinosavke” dočekale predsednikaVučića bogatom trpezom

Branislava Grčić

Ministarka Mihajlović: Novi projekti sa kineskim kompanijama

Mica Milakov

Gradski park i proteklog vikenda ispunjen pesmom i igrom

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija