26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ministar Šarčević obišao Plandište, lokalnu osnovnu školu i obećao nova ulaganja

Ministar prosvete Mladen Šarčević,  posetio je Osnovnu školu “Dostitej Obradović” u Plandištu. On je obišao radove u školi, u koju je Kancelarija za javna ulaganja izdvojila oko 92 miliona dinara. Dočekao ga je predsednik Opštine Jovan Repac , mnogo mališana iz osnovne škole i direktor Sava Divljakov.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je istakao da je zadovoljan što škola u Plandištu sada izgleda moderno, najavljujući da će u budućnosti biti sređeni kabineti za hemiju, fiziku i biologiju. Šarčević je obišao kabinet za informatiku, salu za fizičko,  dvorište škole, trpezariju, biblioteku.

Sava Divljakov, direktor škole je rekao da je izuzetno zadovoljan najavom da će škola dobiti od ministarstva prosvete još sredstava za opremanje kabineta i uređenje škole.

Lokalna samouprava izdvaja 15 odsto  sredstva iz budžeta za obrazovanje. Prema rečima Jovana Repca, predsednika Opštine, zahvaljujući tim sredstvima deca imaju besplatnu užinu, regresesiran prevoz, nagrade za vukovce i najbolje studente…..

Ministar Šarčević je obišao kabinet za informatiku, salu za fizičko i kuhinju, nakon čega je dao intervju za školski list “Zujalica”. Škola u Plandištu ima 300 učenika u samom mestu, a ukupno 480, pošto ima izdvojena odeljenja u selima Margita, Barice, Jeremenovcima, Velikom Gaju i Kupiniku.

Related posts

M. N. uhapšen zbog droge

Nikoleta Dragaš

Za vreme praznika besplatan parking

Zorana Stekovic

“Vučković nagrada” za mlade umetnike Pančeva

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija