13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Prva slovačko-srpska književna beseda

Prva slovačko-srpska književna beseda održana je u Ambasadi Slovačke Republike. Na manifestaciji su učestvovali predsednik Udruženja slovčkih pisaca Miroslav Bielik i predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović, kao i mnogobrojni slovački i srpski autori.

Povodom 64. Sajma knjiga, organizovana je prvi put slovačko-srpska beseda. Ovom prilikom predstavljena su najnovija literarna izdanja koja ilustruju slovačko-srpsku autorsku saradnju. Antologija poezije podunavskih zemalja odraz je dobre saradnje među slovačkim i srpskim piscima. Takođe, na srpski jezik prevedena je knjiga izbornih i novih pesama Miroslava Bielika „Mostovi u nepoznato“, kao i dve zajednički priređene antologije – slovačke poezije i srpsko-slovačke poezije.

Organizator manifestacije je Ambasada Slovačke Republike. Gosti su bili predsednik Udruženja slovčkih pisaca Miroslav Bielik i predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović, kao i mnogobrojni slovački i srpski autori.

Pisana reč, kao i saradnja među piscima je izuzetno važna upravo sada, u doba digitalizacije, kada su se ljudi udaljili jedni od drugih. Organizatori smatraju da je potrebno da se organizuje što više ovakvih manifestacija i raditi na jačanju veza među narodima.

Related posts

Borković: Ne daju da Srbin bude šampion

Jasmina Petkovic

Promocija 21. Vinarijade

Jasmina Petkovic

Ukidanje vakcine protiv svinjske kuge

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija