23. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Ligaš isključio struju sirotinji, jer glasaju za SNS?

Da li je moguće da je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Bela Crkva Duško Anukić, ostavio je svoje prve komšije i kumove bez struje, zato što su glasali za listu Srpske napredne stranke na proteklim izborima za Savete mesnih zajednica?

Sedmočlano domaćinstvo Đinga – Opria iz Dupljaje živi u izuzetno teškim uslovima. Dvadeset godina unazad nisu imali priključak za vodu i struju. Ljiljana i Anđelko, sa svoje petoro dece, žive u trošnoj kući na kraju sela.

Ispred kuće – bandera, ali u kući struje nema. Garavi zidovi, dotrajali prozori i vrata kroz koje duva promaja, svedoče o teškom životu. U kući nema kupatila, kao ni tekuće vode. Vodu su svih proteklih godina donosili iz komšiluka, ali najteže im je bilo bez svetla. Za sveće para nije bilo, kaže Ljiljana, pa su palili masne krpe da bi deca mogla rano ujutru da se spreme za školu.

Vodu su dobili pre par meseci, uz pomoć Centra za socijalni rad i lokalne samouprave, ali i dalje nemaju struju. Kako su nam rekli, struju im je povremeno davao prvi komšija i kum Duško Anukić, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u lokalnom parlamentu, kod koga su članovi domaćinstava radili i otplaćivali tu struju svojim radom.

Dešavalo se i da im on struju isključi, kad god neko od njih ne radi kod njega, ili kada se njemu prohte. Međutim, pre mesec dana, nakon izbora za Savete mesnih zajednica, na kojima su oni glasali za listu Srpske napredne stranke, kum im je isključio struju u potpunosti.

Kažu, naljutio se na njih zbog toga i rekao im da su izdajnici. Šta i koga su oni to izdali – nije im jasno.

Komšije i meštani Dupljaje nisu hteli pred kamere. Kažu, plaše se Anukića, koji je i od ranije poznat po svom bahatom ponašanju. Slažu se u oceni da im nije jasno kako to da, proteklih godina, dok je bio u vlasti, nije ni na koji način pomogao svojim komšijama i kumovima. Ne možemo da se otmemo utisku da je on ovu poštenu porodicu držao u svojevrsnom dužničkom ropstvu, nezamislivom za 21. vek, kako bi mu oni radili fizičke poslove, a da ih je ucenjivao strujom da glasaju za Ligu socijaldemokrata Vojvodine na izborima.

Porodica Đinga – Opria željno iščekuje da zasvetli sijalica i u njihovom domu. Iz lokalne samouprave u Beloj Crkvi poručuju da će se truditi da na svaki način pomognu i olakšaju život ovoj porodici. U prvom redu, radi se na legalizaciji objekta, kako bi, nakon svih ovih godina, dobili struju. I meštani Dupljaje sa kojima smo razgovarali kažu da će im pomoći u zameni stolarije kako bi imali bolje uslove u skromnoj kućići, a mi se nadamo da za ovu časnu i vrednu porodicu dolaze bolji dani.

izvor:infobc.rs

Related posts

Završni godišnji koncert KUD “Mladost” iz Kovina

Jasmina Petkovic

Vučić doputovao u Soči, sutra sastanak sa Putinom

Nikoleta Dragaš

Jutros puštena voda u Pančevu i selima

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija