12. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Nekategorizovano Vesti

HUMANOST BEZ GRANICA : “Srpska Sparta” za porodicu Kostić

Pančevačko udruženje sportista i ljubitelja sporta “Srpska Sparta” nastavlja sa svojim humanitarnim radom. Biti human i brinuti o drugima za njih je svetinja. Ovoga puta članovi ovog udruženja pomogli su porodici Vitomirke Kostić.

Nikome nije lako kada ostane bez supruga, oslonca i stuba porodice. Ni Vitomirki Kostić, koja je bez muža stala tokom rata u južnoj sprskoj pokrajini Kosovo i Metohija. Vitomirkin suprug položio je svoj život za otadžbinu, dok je ona sa ostatkom porodice morala da pronađe utočište ovde, u Pančevu…..Uslovi su bili teški, ali se Vitomirka Kostić već dve decenije bori, kao samohrana majka, za svoje najmilije.

Bez obzira na tragičnu sudbinu koja je zadesila, Vitomirka Kostić je svoje dete izvela na pravi put. Ćerka Mirjana, završila je srednju veterinarsku školu,ali se ne libi da radi i pomaže majci.

Malo je reći koliko je “Srpska Sparta” u  poslednjih deceniju i po pomagala različitim ljudima i porodicama. Preko 120 humanitarnih akcija sprovedeno je u poslednjih 13 godina. Porodica Kostić od Sparte dobija je hranu, garderobu i novi TV.

Ova porodica će zahvaljujući Srpskoj Sparti od danas živi makar malo lagodnije. Ovim primerom Spartanci su još jednom pokazali da humanitarnim radom i akcijama nije teško poboljšati i usrećiti život ugroženih porodica, već ga istovremeno i činimo lepšim.

 priremili M.M. i K.P

snimatelj : L.Stojović

 

Related posts

„Podsticanje zapošljavanja mladih“

Jasmina Petkovic

VRŠAC : Ceca na Grožđebalu pred više desetina hiljada ljudi

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić sutra i u petak u Francuskoj

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija