24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Buran vikend u ambulanti Hitne: Visok pritisak uprkos terapiji

U Hitnoj pomoći tokom proteklog vikenda bilo je rekordan broj ambulantnijh pregeleda oko 120 pacijenta je za dva dana potražilo pomoć lekara. Nije bilo intervencija na javnom mestu i saobraćajnih nezgoda.

Iako je vikend u gradu protekao mirno bez intervencija na javnom mestu i saobraćajnih nezgoda, u Službi Hitne medicinske pomoći rekordan broj ambulantnih poseta. U subotu pomoć lekara  zatražilo je  55 pacijenta  dok je u nedelju ta brojka bila oko 65 pacijenta. Načelnik Hitne pomoći doktor Zoran Mansijević  ističe da je to veliki broj pacijenta i da ih ometa u njihovom radu jer se nije radilo o hitnim slučajevima.

Što se tiče pacijenta koji su u Hitnu pomoć dolazili zbog temerature i opšte slabosti , povraćanje i bolovi u stomaku.  Pomoć bi trebalo da potraže kod svog izabranog lekara od kojeg će dobiti  simptomatsku  terapiju jer  tu antibiotici ne pomažu . Hronični pacijenti koji su tražili pomoć najčešće  nisu mogli da regulišu povišen krvni pritisak. Doktor Manasijević ističe da je savet da hronični bolesnici koriguju svoju terapiju konsultujući saveta  izabranog lekara ili interniste.

Related posts

VUČIĆ U DVODNEVNOJ POSETI FRANCUSKOJ, danas sastanak sa Makronom

Jasmina Petkovic

Još 73 slučaj virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Katarina Popović

Predsednik Vučić na KCN: Naš posao je da zaštitimo ljude od virusa

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija