7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Svetski dan hrane u “Brankovoj” školi

U OŠ ,,Branko Radičević“ Svetski dan hrane se obeležava od 2007. godine. Učenici zajedno sa svojim roditeljima idu u nabavku i pripremaju namirnice kod kuće. U školi se nakon toga organizuje izložba  na kojoj se pripremljena jela mogu degustirati i kupiti po simboličnom iznosu. Sav novac koji je sakupljen ide u humanitarne svrhe. Pored učenika, nastavnika i roditelja u organizaciji učestvuju i Vršnjački tim, Đački parlament i Tim za marketing i promociju u školi.

Izložba u  OŠ ,,Branko Radičević“ je prodajnog karaktera i održava se povodom Svetskog dana hrane. Učenici uživaju u pripremi hrane ali isto tako uživaju i u pravljenju plakata i organizovanju raznih aktivnosti na izložbi. Recituju se pesme a ono što je najvažnije, razgovara se o pravilnoj ishrani i zdravim namirnicama.

Ove godine će novac prikupljen na izložbi i doniran u svrhu lečenja Petre Petrović koja je obolela od raka. Kako kaže učiteljica Jadranka Bojić pored humanitarne svrhe ovaj događaj je edukativan. Mališani se uče i tome koliko je važno da znaju da rasporede racioalno novac koji dobiju kao džeparac. Saznaju kako je to zaraditi a kako uštedeti.

Škola će nastaviti sa obeležavanjem Svetskog dana hrane svake godine jer učenici uživaju u procesu organizacije. Ovakvi događaji podižu svest o važnosti pravilne ishrane stoga će se škola potruditi da motiviše decu da se zainteresuju i nauče što više o zdravom načinu života.

Related posts

Pančevo: Zahtevi u vezi s porezom imejlom ili poštom

Nikola Toadjer

Program posete predsednika Francuske Emanuela Makrona

Nikoleta Dragaš

Brnabić: Plan da do kraja aprila vakcinišemo 2.100.000 građan

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija