3. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Svetski dan hrane u “Brankovoj” školi

U OŠ ,,Branko Radičević“ Svetski dan hrane se obeležava od 2007. godine. Učenici zajedno sa svojim roditeljima idu u nabavku i pripremaju namirnice kod kuće. U školi se nakon toga organizuje izložba  na kojoj se pripremljena jela mogu degustirati i kupiti po simboličnom iznosu. Sav novac koji je sakupljen ide u humanitarne svrhe. Pored učenika, nastavnika i roditelja u organizaciji učestvuju i Vršnjački tim, Đački parlament i Tim za marketing i promociju u školi.

Izložba u  OŠ ,,Branko Radičević“ je prodajnog karaktera i održava se povodom Svetskog dana hrane. Učenici uživaju u pripremi hrane ali isto tako uživaju i u pravljenju plakata i organizovanju raznih aktivnosti na izložbi. Recituju se pesme a ono što je najvažnije, razgovara se o pravilnoj ishrani i zdravim namirnicama.

Ove godine će novac prikupljen na izložbi i doniran u svrhu lečenja Petre Petrović koja je obolela od raka. Kako kaže učiteljica Jadranka Bojić pored humanitarne svrhe ovaj događaj je edukativan. Mališani se uče i tome koliko je važno da znaju da rasporede racioalno novac koji dobiju kao džeparac. Saznaju kako je to zaraditi a kako uštedeti.

Škola će nastaviti sa obeležavanjem Svetskog dana hrane svake godine jer učenici uživaju u procesu organizacije. Ovakvi događaji podižu svest o važnosti pravilne ishrane stoga će se škola potruditi da motiviše decu da se zainteresuju i nauče što više o zdravom načinu života.

Related posts

Unija mladih SNS anketirala građane. Pančevci dali svoj sud o vlasti DS!

Mica Milakov

Trojica Vrščana uhapšena zbog višemilionske prevare preko Fejsbuka

Mica Milakov

Vučić sa Dodikom: Sveobuhvatne konsultacije uz međusobnu podršku

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija