15. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija

VUČIĆ : Srbija i Rusija su snaga koja se bori protiv falsifikovanja istorije, hvala za podršku 1944. ali i danas

“Kao narodi koji su pretrpeli užasne gubitke u Drugom svetskom ratu i danas predstavljamo snagu koja se bori protiv falsifikovanja istorije. Vaša poseta je dokaz da nećemo dozvoliti da se istorija preinači”, poručio je Vučić.

On je kazao da su odnsi na najvišem nivou u  poslednjih nekoliko decenija, puni razumevanja.

“Našu saradnju razvijamo da jedni drugima pomažemo i u međunarodnim institucijama. Hvala Medvedevu i Putinu što uvek imaju vremena da nas čuju i saslušaju poziciju koju Srbija ima u političkom smislu. Jedna od najvažnijih tem asu ekonomski odnosi”, rekao je Vučić.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev kazao je da Rusija nema toliko prijatelja u svetu.

 

 

 

“Niko nije protiv istorijske nauke, ali postoje crne strane i svetle strane u istoriji i to ne sme da bude predmet trgovine. Ja ne idealizujem države, ali narodi su istiniti tvorci istorije, oni su ovde pobedili fašizam i oslobodili Evropu od logora, kazni, ubijanja i ropstva”, kazao je Medvedev.

On je dodao da na nas sve više pada odgovornost za pamćenje istorije.

Dve zemlje potpisale su niz sporazuma, o železnicama, o vraćanju stranice Miroslavljevog jevanđelja, o izvoznom kreditu, o saradnji u oblasti prosvete…

Medvedev i Vučić sastali se u Palati Srbija

Predsednik Vučić kazao je na ruskom jeziku da ruski i srpski narod sarađuju i zahvalio na tome što Rusija održava dobre odnose sa Srbijom.

– Hvala Vama i predsedniku Putinu za podršku teritorijalnoj celovitosti Srbije. Hvala Vam što poštujete Srbiju – rekao je Vučić uoči sastanka u četiri oka sa Medvedevim.

 

 

Predsednik Vučić kazao je na ruskom jeziku da ruski i srpski narod sarađuju i zahvalio na tome što Rusija održava dobre odnose sa Srbijom.

– Hvala Vama i predsedniku Putinu za podršku teritorijalnoj celovitosti Srbije. Hvala Vam što poštujete Srbiju – rekao je Vučić uoči sastanka u četiri oka sa Medvedevim.

– Uvaženi predsedniče i prijatelju, hvala Vam na dočeku i paradi – rekao je Medvedev.

17:17 – Medvedev i Brnabić položili cveće na Spomen – groblju oslobodilaca Beograda

Polaganjem venaca na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i Spomenik crvenoarmejcu, premijeri Srbije i Rusije, Ana Brnabić i Dmitrij Medvedev, odali su počast stradalima u borbi za oslobođenje Beograda u Drugom svetskom ratu.

Premijere su, na Novom groblju, dočekali počasna jedinica garde Vojske Srbije, deca iz Ruskog doma u Beogradu i predstavnici ruske organizacije “Volonteri pobede” sa koordinatorima iz Srbije, a reč je o organizaciji koja pomaže veteranima koji su oslobađali Beograd i Evropu od fašista u Drugom svetskom ratu.

Uz intoniranje himni Srbije i Rusije, Brnabić i Medvedev su najpre položili vence na Spomenik oslobodiocima Beograda 1944, na jednom od venaca je pisalo “Oslobodiocima Beograda predsednik vlade Ana Brnabić”, a na drugom, na ruskom jeziku, “Od predsednika vlade Ruske Federacije”.

Related posts

Predsednik Vučić: Vojska Srbije uvek je bila odraz snage Srbije

Nikoleta Dragaš

Otvoreno “Vatreno oko”, najmodernija laboratorija za testiranje na koronavirus

Nikoleta Dragaš

MUP: Uhapšen vozač sa poternice

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija