1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Plaketa grada Pančeva profesoru Amdžadu Parvaizu.

Pančevu je u Opštoj bolnici 17. oktobra 2019. godine bila održana 8. koloproktološka radionica u okviru koje su se okupili najpoznatiji svetski hirurzi predvođeni profesorom Amdžadom Parvaizom, kako bi se istovremeno uradile dve operacije raka debelog creva, koje putem video-linka prati oko 120 naših lekara.

Hirurška radionica završila se u petak 18. oktobra u Kulturnom centru Pančeva sastankom i edukativnim skupom hirurga Srpskog lekarskog društva.U okviru svečanog dela redovnog sastanka Hirurške sekcije SLD, učesnicima i gostima se u ime lokalne samouprave koja je podržala održavanje radionice, obratio zamenik gradonačelnika Pančeva Predrag Živković i uručio Plaketu grada Pančeva profesoru Amdžadu Parvaizu.

Profesor Amdžad Parvaiz je specijalista kolorektalne hirurgije, sa širokom obukom u opštoj, kolorektalnoj, i naročito laparoskopskoj kolorektalnoj hirurgiji (University of Poole, UK. Champalimaud Foundation, Portugal). Osim briljantne akademske i hirurške karijere, profesor Amdžad se pokazao kao veliki prijatelj srpske hirurgije, jer je pružio svoju nesebičnu podršku u započinjanju programa kolorektalne laparoskopske hirurgije u Pančevu, pre svega kao instruktor i predavač na ranijim radionicama.

Na ovaj način naši hirurzi stiču nova znanja i radeći sa iskusnijim kolegama usavršavaju stečene veštine.

Related posts

Završeni poljoprivredni radovi za ovu godinu

Vanja Vićentić

Suzbijanje ambrozije u Opovu

Nikoleta Dragaš

Predavanje Mense o zanimanjima budućnosti

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija