4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

“Etno druženje” u Gerontološkom centru

U pančevačkom Gerontološkom centru održana je tradicionalna manifestacija „Etno druženje“. Učestvovala su kulturno-umetnička društva, aktivi žena, izloženi su ručni radovi žena Gerontološkog centra i klubova za odrasla i starija lica, a sve u cilju obogaćivanja života starijih.

Oktobar je mesec posebno posvećen starijim osobama. U Gerontološkom centru tadicionalno se u desetom mesecu u godini organizuje „Etno druženje“, kako bi život starih lica bio obogaćen raznim aktivnostima, poput pravljenja i izlaganja ručnih radova, učestvovanja u kulturno-umetničkom programu i, što je najvažnije, međusobnim druženjem. Ove godine na manifestaciji je učestvovao KUD „Đetvan“, KUD „Tamaši Aron“, Etno kutak iz Kačareva, a ručne radove izložile su sekcije Gerontološkog centra i klubova za odrasla i starija lica. Čast da otvori ovogodišnje „Etno druženje“ pripala je Milenku Čučkoviću, članu Gradskog veća zaduženom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Ivana Rosić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva izjavila je da joj je velika čast što je prisustvovala „Etno druženju“ i da joj je drago što je manifestacija bila toliko posećena.

Direktorka Gerontološkog centra Tanja Lukić poželela je prisutnima da se i u narednim godinama druže u ovom ili većem broju i na taj način neguju tradiciju tolerancije i multikulturalizma.

Pored toga što su imali prilike da uživaju u kulturno-umetničkom programu naši najstariji sugrađani bili su u prilici da i sami izvedu nekoliko tačaka.

Related posts

Ministar Vulin održao kolegijum sa rukovodiocima UKP-a

Nikoleta Dragaš

Film “Donjecka Vratarnica” – zajednička tragedija

Jasmina Petkovic

Predsednik Aleksandar Vučić danas u Novom Pazaru

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija