25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Makronova poseta novi impuls srpsko-francuskim odnosima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas direktora Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Republike Francuske Frederika Mondolonija.

Predsednik Vučić je Mondoloniju još jednom zahvalio na svemu što je za odnose Srbije i Francuske učinio tokom svog ambasadorskog mandata u Beogradu. Dvojica sagovornika su se saglasili da je poseta predsednika Makrona dala novi impuls bilateralnim odnosima. Francuski diplomata je naglasio da je za predsednika Makrona poseta Beogradu bila posebna i da je dala novu energiju za srpsko-francusku saradnju i ispunjavanje ambicioznih zajedničkih ciljeva. S tim u vezi, Mondoloni je za naredne mesece najavio posete nekoliko francuskih ministara.

Zvaničnik francuskog Ministarstva spoljnih poslova je preneo i posvećenost predsednika Makrona dijalogu Beograda i Prištine, koju je pokazao i kroz inicijativu da, sa kancelarkom Merkel, organizuje sastanke posvećene tom procesu.

Predsednik Vučić i Mondoloni su razgovarali i o francuskom viđenju proširenja Evropske unije, koje, kako je objasnio francuski diplomata, podrazumeva članstvo Zapadnog Balkana po završetku unutrašnjih reformi EU i ispunjenja uslova od strane zemalja kandidata.

Predsednik Vučić je zahvalio na posvećenosti Francuske ekonomskom razvoju Srbije kroz angažovanje Francuske razvojne agencije, čija je regionalna kancelarija počela sa radom u Beogradu.

Related posts

MUP: Do formiranja svih kol centara u Srbiji, stariji sugrađani mogu pozvati i na 192 za pomoć

Mica Milakov

Pokrajinski sekretar Batez posetio Kovačicu

Jasmina Petkovic

Potpukovnik Roganović: Prva brigada VS i 11. pešadijski bataljon u Pančevu sproveli sve aktivnosti u cilju zaštite svih građana

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija