8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Vesti

Revija čeških i slovačkih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci

Revija čeških i slovačkih filmova svečano je otvorena u Jugoslovenskoj kinoteci uz prisustvo Ambasadora Češke u Srbiji Tomaša Kuhta. Osim ove revije otvorena je i izložba „30 godina slobode“ koja će biti izložena tokom trajanja Dana filma.

Revija čeških i slovačkih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci svečano je otvorena zajedno sa izložbom „30 godina slobode“ koja će biti izložena do 20. oktobra. Na samom početku, povodom otvaranja, publika je mogla da uživa u projekciji filma “Toman”. Posetioci su svoje utiske i očekivanja podelili sa ekipom naše televizije.

Po drugi put u Beropgradu otvorena je Nedelja češkog i slovačkog filma i trajaće 4 dana. Povod ove manifestacije nije samo predstavljanje Češke kulture već i zbližavanje odnosa dve zemlje, naglasio je ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Saradnja između Jugoslovenske kinoteke i Češke ambasade traje više od decenije. Pre dve godine prikljkučila se i ambasada Slovačke sa kojom će, kako navodi upravnik muzeja Jugopslovenske kinoteke Marjan Vujović, imati dobru saradnju .

 U Srbiji ali i u bivšoj Jugoslaviji je bila popularna Čehoslovačka škola  filmske umetnosti, a njeno stvaralaštvo bilo je redovno prikazivano domaćoj publici. Ovo je samo jedan od pokazatelja dobre saradnje Srbije sa republikama Češkom i Slovačkom.

Related posts

Stiglo 2.400 doza „Sputnjika Ve“; „Srbija jedina u Evropi ima vakcine dva različita proizvođača“

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić: Položili jedan ispit, još je mnogo ispita pred nama

Bojana Kecic

Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija