18. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Detalji posete Medvedeva

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev dolazi prekosutra u jednodnevnu posetu Srbiji prilikom koje će razgovarati sa našim državnim vrhom, prisustvovati Prikazu sposobnosti Vojske Srbije “Sloboda 2019”, govoriti u parlamentu, položiti vence na spomenik “Smrt fašizmu, sloboda narodu” na Kalemegdanu.

Drugi čovek Rusije stiže u Beograd povodom obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja Beograda 20. oktobra 1944. On će u društvu predsednika Aleksandra Vučića prisustvovati svečanoj akademiji u čast stradalih, gde će biti prikazan film o zajedničkoj borbi dva naroda u Drugom svetskom ratu, prenose Novosti.

Medvedev u Beograd dolazi u trenutku kada se u priču o rešavanju kosovskog pitanja aktivnije uključio Vašington, imenovanjem specijalnog američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela. Očekuje se i da predsednik Vlade Rusije potvrdi čvrstu podršku Moskve očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije. Ova tema sigurno će dominirati prilikom tet-a-tet razgovora sa premijerkom Anom Brnabić i prvim čovekom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Baš kao i pre deset godina, kada se kao predsednik Rusije obratio poslanicima, Medvedev će na posebnoj sednici parlamenta, u prisustvu državnog vrha Srbije i diplomatskog kora, ponovo održati govor. Prilikom obraćanja pre deceniju, on je govorio o hrabrom oktobru fašizmu, koji nisu pružile ni mnoge najmnogoljudnije zemlje.

U planu posete je i polaganje venaca na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu. Medvedev će cveće za pale borce ostaviti i na monumentu na Kalemegdanu, a zatim će pozdraviti i građane.

U delegaciji Rusije su i ministri koji će sa kolegama iz Srbije potpisati sporazume.

Related posts

Dezinfekcija ulica u Banatskom Novom Selu

Katarina Popović

Trudnica koja je bila na respiratoru u Nišu izgubila bebu

Katarina Popović

Medalje, priznanja i zahvalnice za kompanije koje su pomogle ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u borbi protiv Kovida

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija