25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Asfaltiranje pružnog prelaza u Vojvođanskoj ulici

Problem sa pružnim prelazom u Vojvođanskoj ulici na Misi je rešen. Danas su mašine postavljale asfalt i privodile kraju radove na samom pružnom prelazu. Reč je o industrijskom koloseku koji prolazi kroz Vojvodansku ulicu u naselju Mladost.

.Godinama, ako ne i decenijama naselje Mladost je bilo potpuno zapušteno.Posle promena i dolaskom nove vlasti, problemi stanovnika ovog dela Pančeva konačno su počeli da se rešavaju. U septembru su završeni radovi na rekonstrukciji pružnih prelaza u staroj Kozaračkoj i Skadarskoj, a trenutno se privode kraju radovi u Vojvođanskoj i Crnogorskoj ulici.

U saradnji sa Rafinerijom nafte, koja između ostalog upravlja industrijskom prugom, rekonstruišu se ovi pružni prelazi. Uskoro bi trebalo da se u saradnji sa Železnicom Srbije sanira i putni prelaz na kraju Vojvođanske ulice.

” Mogu da kažem na veliko zadovoljstvo da od sedam kritičnih tačaka, šest smo uspešno rešili. Danas rešavamo dva pružna prelaza u saradnji sa NIS RNP. Sada smo trenutno u Vojvođanskoj ulici, i ostalo je još da se sredi prelaz u Crnogorskoj ulici. Imamo dogovor i sa Železnicom da konačno rešimo i prelaz kod škole, s obzirom da je taj potez veoma frekventan, da tu prolaze majke sa bebama, deca. Imamo dogovor sa Železnicama i to će biti rešeno” izjavila je gradska menadžerka Maja Vitman.

Prema rečima odbornika Srpske napredne stranke, sa područja MZ Mladost, Ivana Tešića, asfaltiranje pružnih prelaza i njihovo obezbeđivanje staviće tačku na bezbednost svih koji koriste ove puteve.

“Da li sam zadovoljan? Da jesam, naravno, s obzirom da ste svedoci da uz malo truda sve može da se uradi i završi. Misa kao naselje više nije nečije siroče koje tavori u mestu godinama, da ne kažem decenijama. Odgovornom politikom, pre svega odličnom saradnjom i direktnom komunikacijom sa građanima utvrdili smo sporne tačke i rešavamo jednu po jednu. Za nas iz SNS nema niti će ikada postojati “nerešen problem”. Još jednom pokazujemo kako lokalna vlast treba da funkcioniše i izgleda. Kroz direktnu komunikaciju, saradnju mesne zajednice, nadležnih JKP-a, preduzeća mi rešavamo svaki problem koju su nam bivši vlastodržšci ostavili. Nije nam teško, niti će ikad biti. Žalosno je samo što su stanovnici Mise čekali toliko dugo, što ih niko od predstavnika bivše vlasti nije posetio, prošetao medju ljude, zakucao na vrata.. U tome se i razlikujemo, jer radimo svoj posao za koji smo izabrani. Još jednom naglašavam ovo nije kraj, nastavljamo dalje, ubrzo će javnost imati prilike da vidi nove stvari koje ćemo uraditi. Oni to zaslužuju i Misa će biti naselje za ponos, to mogu da obećam”, rekao je Ivan Tešić, odbornik SNS-a.

Odličnom saradnjom koja se iz nedelje u nedelju unapređuje na Misi, rešen je još jedan problem. Kroz direktnu komunikaciju sa predstavnicima lokalne samouprave i mesne zajednice, meštani su ukazali da se uredi i zeleni pojas uz pružni prelaz u Vojvođanskoj, koji je zbog nepreglednosti predstavljao potencijalnu opasnost. Odmah su reagovale nadležne službe i “Zelenilo” tako da je „živa ograda“ uređena, a pružni prelaz potpuno bezbedan.

 

 

 

 

Related posts

Funkcioneri i aktivisti SNS Alibunar slobodno vreme koristili za čišćenje Deliblatske Peščare

Mica Milakov

Nastavljene konsultacije o vladi, predsednik Vučić sa Šapićem

Branislava Grčić

VUČIĆ STIGAO U PARLAMENT NA SASTANAK STRANAČKOG DIJALOGA: Očekuje se da će danas biti napravljen presek stanja!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija