17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Šesti preventivni pregled u Poljoprivrednoj školi

U Poljoprivrednoj školi ,,Josif  Pančić“ održani su preventivni pregledi namenjeni zaposlenima u školi. Ovu akciju organizuje Dom zdravlja u saradnji sa Preventivnim centrom,  povodom Svetskog dana hrane.

Dom zdravlja već šesti put organizuje preventivne preglede u Poljoprivrednoj školi “Josif  Pančić”. Odziv je bio veliki, jer, kako kažu zaposleni, ovo im mnogo znači. Ovoga puta lekari iz Doma zdravlja merili su pritisak, šećer u krvi, holesterol, visinu i težine. Svi zaposleni koji su želeli da provere svoje zdravlje mogli su to da učine.

Svetski dan hrane, 16. oktobar, ustanovljen je 2001. godine. Osim pregleda, Dom zdravlja je na današnji dan organizovao i predavanje na kome je doktorka Dragana Bukumirić učenicima škole  objasnila važnost pravilne ishrane i kako da spreče  bolesti prouzrokovane lošom ishranom. Dom zdravlja se trudi da ove preglede organizuje u što više škola, mesnih zajednica i radnih organizacija da bi sprečili pojavu bolesti  i edukovali građane o važnosti pravilne ishrane, rekao je direktor Doma zdravlja dr Stojan Višekruna.

Prema rečima Gorana Bimbašića, direktora Poljoprivredne škole “Josif Pančić” ovo nije prvi put da Dom zdravlja organizuje preventivne preglede u ovoj obrazovnoj ustanovi. Rekao je da sa dobrom praksom treba nastaviti, a njemu je drago što se preventivnim pregledima odazvao veliki broj nastavnika.To je jedan od pokazatelja koliko oni brinu o svom zdravlju.

Dom zdravlja će i u buduće nastaviti sa sličnim akcijama na teritoriji grada Pančeva, u nadi da će građanima  podignuti svest o važnosti zdravlja, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove dr Stojan Višekruna. Ukoliko se ustanove bolesti kod pacijenata, biće upućeni na dalje lečenje, dodao je on.

Related posts

Obeležena slava „Sveti Ilija“ u Jabuci

Ivana Bogdanovski

Sekretar Basta u poseti Pančevu

Nikoleta Dragaš

Vučić u Davosu: Izjava Ramuša Haradinaja loša vest za ceo region

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija