24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ugašen požar na njivama između Omoljice i Brestovca

Neposredno pored magistralnog puta, deonice Omoljica – Banatski Brestovac, došlo je do požara na njivi, koji je izazvan neodgovornim ponašanjem poljoprivrednih proizvođača. Nadležne službe su pravovremeno reagovale i uspele da ugase požar, pre nego što se raširio. Nadležni još jednom apeluju na poljoprivrednike da ne pale strnjiku, kako ne bi došlo do ozbiljnijih posledica.

I pored stalnih apela nadležnih neodgovorni poljoprivredni proizvođači paljenjem strnjike potencijalno ugrožavaju svoju i tuđu imovinu i bezbednost. Upravo se jedan požar na njivi, koja se nalazi pored magistralnog puta, tačnije deonice koja povezuje Omoljicu i Banatski Brestovac, oteo kontroli. Pripradnici vatrogasne službe su, na svu sreću, pravovremeno reagovali i uspeli da spreče nekonstrolisano širenje vatre. Nakon lokalizovanja, požar je i potpuno ugašen. Nadležni su još jednom iskoristili priliku da apelu na poljoprivredne proizvođače da ne pale vatru na njivama, dodajući i da je to pitanje opšte bezbednosti.

Za ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine neodgovorni bi mogli snositi i ozbiljne posledice. Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru. Nepoštovanje zakonskih mera zaštite od požara podrazumeva prekršajnu odgovornost za koju su propisane novčane kazne, za fizičko lice 10.000 dinara, a za pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara.

L. T.

Related posts

Konkurs “Najlepše reči o njoj” do 1. marta

Vanja Vićentić

Mir Božji, Hristos se rodi

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić : Naše je da se borimo za naš narod, da čuvamo našu zemlju i da idemo napred još brže

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija