24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Važna edukacija o značaju kontracepcije

Statistička istraživanja su pokazala da je čak  30%  trudnoća neplanirano.Veliki procenat završava se prekidom trudnoće . Zato je važno  planiranje  porodice i upotrebe kontracepcije koja je jednostavna za upotrebu a  smanjuje učestalost neželjenih trudnoća.

Jedini siguran način da se žene zaštite od neželjene trudneće je korišćenje kontracepcije.Zahvaljući kontracepciji žena može da odluči kada je za nju pravo vreme da rodi dete.

Korišćenje prezervativa ili prekid odnosa nisu potpuna zaštita od neželjen trudnoće. Postoje spirale i anti bebi pilule ali i pilula posle odnosa. Doktorka Vukmirović Staletović , objašnjava šta je najbolje za ženu i njeno zdravlje.

Nažalost maloletničke trudnoće nisu retkost sada na prekid trudnoće odlaze i devojčice  starosti od 14 godina pa naviše.Zato je važna edukacija o značaju kontracepcije.

Related posts

Volja Zelenovića pre zdravlja naroda! Sramno koristi epidemiološku situaciju da bi još koji dan ostao na “političkoj stolici”

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić se sutra obraća javnosti

Zorana Stekovic

U Srbiji još 72 nova slučaja, preminulo šest osoba

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija