13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Nedelja demokratije: srednjoškolci posetili Gradsku upravu

Povodom  obeležavanja Evropske nedelje demokratije na lokalnom nivou, Gradsku upravu posetilo je 30 učenika trećeg i četvrtog razreda srednjih škola. Cilj posete je informisanje i upućivanje u rad Gradske uprave, kao i davanje predloga šta se, po njihovom mišljenju, može promeniti nabolje u našem gradu.

Po dvoje predstavnika iz svih srednjih škola u Pančevu posetilo je Gradsku upravu povodom obeležavanja Evropske nedelje demokratije na lokalnom nivou. Učenici su se upoznali sa funkcionisanjem Gradske uprave, ali i dali predloge za poboljšanje života mladih u našem gradu.

Veoma je važna informisanost mladih o aktivnostima i akcijama našeg Grada. Osim toga, veliki značaj treba dati i onome što mladi imaju da kažu i predlože u cilju podizanja životnog standarda, istakao je član Gradskog veća zaduen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar.

 Učenici su obišli veći deo Gradske uprave – posetili su Uslužni centar, Veliku skupštinsku salu, izložbu bilateralnih gradova, Kancelariju za mlade, salu Gradskog veća, a naučili  su i nešto o radu, nadležnosti Skupštine, kao i dužnostima gradonačelnika.

Pre više od deset godina doneta je Strategija brige o mladima, a sada je formiran tim koji će po četvrti put pokušati da potrebe mladih što bolje isprati i realizuje. Iz današnjih razgovora sa srednjoškolcima izvućiće se najbitnije sekvence za buduću strategiju.

 

 

Related posts

Promocija časopisa “Borba” u Pančevu

Mica Milakov

Predsednik Vučić sutra sa novoimenovanim ambasadorima

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Tri cilja za sledeću godinu – očuvanje mira, pobeda nad koronom i veće plate i penzije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija