25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Nedelja demokratije: srednjoškolci posetili Gradsku upravu

Povodom  obeležavanja Evropske nedelje demokratije na lokalnom nivou, Gradsku upravu posetilo je 30 učenika trećeg i četvrtog razreda srednjih škola. Cilj posete je informisanje i upućivanje u rad Gradske uprave, kao i davanje predloga šta se, po njihovom mišljenju, može promeniti nabolje u našem gradu.

Po dvoje predstavnika iz svih srednjih škola u Pančevu posetilo je Gradsku upravu povodom obeležavanja Evropske nedelje demokratije na lokalnom nivou. Učenici su se upoznali sa funkcionisanjem Gradske uprave, ali i dali predloge za poboljšanje života mladih u našem gradu.

Veoma je važna informisanost mladih o aktivnostima i akcijama našeg Grada. Osim toga, veliki značaj treba dati i onome što mladi imaju da kažu i predlože u cilju podizanja životnog standarda, istakao je član Gradskog veća zaduen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar.

 Učenici su obišli veći deo Gradske uprave – posetili su Uslužni centar, Veliku skupštinsku salu, izložbu bilateralnih gradova, Kancelariju za mlade, salu Gradskog veća, a naučili  su i nešto o radu, nadležnosti Skupštine, kao i dužnostima gradonačelnika.

Pre više od deset godina doneta je Strategija brige o mladima, a sada je formiran tim koji će po četvrti put pokušati da potrebe mladih što bolje isprati i realizuje. Iz današnjih razgovora sa srednjoškolcima izvućiće se najbitnije sekvence za buduću strategiju.

 

 

Related posts

Dučićevih 30 godina diplomatije

Nikoleta Dragaš

Na letavanje u Grčku otputovala deca sa KiM

Zorana Stekovic

Vučić: Vučević podnosi prijavu protiv mene za Jovanjicu, da se utvrdi istina

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija