27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Nedelja demokratije: srednjoškolci posetili Gradsku upravu

Povodom  obeležavanja Evropske nedelje demokratije na lokalnom nivou, Gradsku upravu posetilo je 30 učenika trećeg i četvrtog razreda srednjih škola. Cilj posete je informisanje i upućivanje u rad Gradske uprave, kao i davanje predloga šta se, po njihovom mišljenju, može promeniti nabolje u našem gradu.

Po dvoje predstavnika iz svih srednjih škola u Pančevu posetilo je Gradsku upravu povodom obeležavanja Evropske nedelje demokratije na lokalnom nivou. Učenici su se upoznali sa funkcionisanjem Gradske uprave, ali i dali predloge za poboljšanje života mladih u našem gradu.

Veoma je važna informisanost mladih o aktivnostima i akcijama našeg Grada. Osim toga, veliki značaj treba dati i onome što mladi imaju da kažu i predlože u cilju podizanja životnog standarda, istakao je član Gradskog veća zaduen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar.

 Učenici su obišli veći deo Gradske uprave – posetili su Uslužni centar, Veliku skupštinsku salu, izložbu bilateralnih gradova, Kancelariju za mlade, salu Gradskog veća, a naučili  su i nešto o radu, nadležnosti Skupštine, kao i dužnostima gradonačelnika.

Pre više od deset godina doneta je Strategija brige o mladima, a sada je formiran tim koji će po četvrti put pokušati da potrebe mladih što bolje isprati i realizuje. Iz današnjih razgovora sa srednjoškolcima izvućiće se najbitnije sekvence za buduću strategiju.

 

 

Related posts

Korona virus se ne predaje lako

Vanja Vićentić

Ministar Vulin: Osnovni prioritet u radu beogradske policije bezbednost građana Beograda

Zorana Stekovic

Đurić zahteva hitnu reakciju međunarodne zajednice zbog zabrane ulaska zdravstvenih radnika na KiM, Priština pokazala novo dno

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija