24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Potvrđeno čelično prijateljstvo sa Kinom

Srbiju i Kinu veze čelično prijateljstvo, a srpski narod nikad neće zaboraviti šta je za Srbiju učinio predsednik Si Đinping, istakao Vučić u razgovoru sa članom Politbiroa Komunističke partije Kine Jangom Sijaoduom.

Srbiju i Kinu veže čelično prijateljstvo, rekao predsednik Vučić u razgovoru sa članom Politbiroa KP Kine i sekretarom Sekretarijata Centralnog komiteta KPK Jangom Sijaoduom i ocenio da srpski narod nikad neće zaboraviti šta je za Srbiju učinio predsednik Kine i predsednik Komunističke partije Si Ðinping.

„Srećan sam i ponosan što mogu da vas primim i razgovaram s vama“, rekao je Vučić na početku sastanka i još jednom čestitao Jangu i svim članovima KP Kine 70. godišnjicu postojanja moderne Republike Kine i na svim izuzetnim rezultatima koji su za to vreme postignuti.

Svakom vašem uspehu i mi u Srbiji se radujemo, poručio je Vučić.
„Zahvalni smo Si Ðinpingu što je doveo jednu od najvažnijih investicija u našu zemlju i ohrabrio kineske investitore da dolaze u Srbiju, kao i za to što je kroz projekat “Jedan pojas, jedan put“ doprineo sreći drugih naroda, u ovom slučaju srpskog. Mi, za razliku od drugih, nećemo zaboravati šta je učinio i imaće našu zahvalnost“, poručio je Vučić.

Kako je rekao, tokom poslednje posete KP Kine naučio je da su svi funkcioneri dužni da 200 dana godišnje razgovaraju s građanima.
„Pa mi sada razmišljamo kako da naše ljude nateramo da više destina dana, ako ne mogu 200 dana, razgovaraju sa običnim ljudima kako bi bolje razumeli njihove zahteve i potrebe“, rekao je on.
„Dobrodošli ste i prenesite srdačne pozdrave predsedniku Siju, našem velikom prijatelju“, rekao je Vučić.

Član Politbiroa Komunističke partije Kine (KPK) je zahvalo Vučiću kao predsedniku SNS što je odvojio svoje vreme i primio njihovu delegaciju.
Jang je preneo Vučiću pozdrave predsednika Kine Si Ðinpinga. „Vi ste zajedno da Sijem napravili generalni plan za razvoj strateškog partnerstva Srbije i Kine i u toku je realizacija onoga što ste vas dvojica dogovorili“, rekao je Jang.

Kaže da je cilj posete delegacije KPK, takođe, realizacija postignutih dogovora predsednka dve zemlje.
Jang je izrazio očekivanje da će dve stranke intezivirati saradnju i stvoriti uslove za produbljivanje razmene i saradnje u svim oblastima.

Related posts

“Tamiš” izgubio u šok završnici

Jasmina Petkovic

Seoska slava u Jermenovcima

Jasmina Petkovic

Otvorena Galerija Beograd na Sava promenadi

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija