3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Međunarodni dan slepih

Povodom Svetskog dana slepih  „Dana belog štapa“ koji se obeležava 15 oktobra članovi Međuopštinske organizacije saveza slepih  Pančeva  prošetali su ulicama centra grada uz pomoć belog štapa. Zatim su se uputili u zgradu Skupštine opštine  gde su razgovarali sa članom  Gradskog veća zaduženim  za socijalna pitanja  .

U Srbiji živi više od 12.hiljada slepih i slabovidih osoba, dok Međuopštinska organizacija Saveza slepih  Pančeva  zajedno sa naseljenim mestima i Domom za slepe ima preko 47o članova. Zajedno su prošetali ulicama centra grada povodom 15 oktobra Svetskog dana slepih i slabovidih lica.

Prostorije Saveza slepih  su  posle više decenija renovirane uz pomoć Ministarstva i Lokalne samouprave  , što je posebno značajno za korisnike ,koji se  svakodnevno druže i organizuju radionice u svojim prostorijama.

Zahvaljući renoviranim   i okrečenim  prostorijama sada  druženje i mnogobrojne radionice koje organizuju u klubu  Saveza slepih Pančeva  su prijatnije i mnogo boljim uslovima.

Oko podneva članovi Udruženja Saveza slepih Pančevo prošetali su ulicom Žarka Zrenjanina, Radomira Putnika prošli su pored Kulrturnog centra , do Gradskog parka a posetili su u Gradsku upravu i razgovarili sa resornim zaduženim za socijalnu politiku.

Related posts

Slobodne aktivnosti pančevačke Poljoprivredne škole

Jasmina Petkovic

Brnabić: Srbija za projekte u Republici Srpskoj dala 88,5 miliona evra od 2014.

Ivana Bogdanovski

U Srbiji još 284 pozitivnih, preminulo sedmoro

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija