23. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić na otvaranju vetroparka “Čibuk 1” Struja za 113.000 domaćinstava !

Predsednik Vučić je rekao da je srećan što je došao da otvori vetropark.

“Ovaj vetropark predstavlja neku vrstu simbola prosperiteta koji može jedna država da napravi. Iz ovih 57 vetrogeneratora, imaćemo struje za 113.000 domaćinstava, odnosno 250.000 ljudi. Grad veličine Niša. U poslednjih 30 godina, ovo nam je prvi veliki objekat koji podižemo. Od posebnog značaja je i to što će Mazdar dva odsto profita izdvajati za lokalnu samoupravu. Biće više novca za puteve, kanalizaciju i drugu infrastrukturu. Ovo je veliki korak za Srbiju. A na nama je pokažemo da smo pouzdan partner”, rekao je Vučić.

Vetropark će biti najveći vetropark u Srbiji i na Zapadnom Balkanu. Otvaranje ovog vetroparka je ključni trenutak za proširenje obnovljivih izvora energije u Istočnoj Evropi i pozicioniranja Srbije u sam vrh alternativne energetike u Evropi. “Čibuk 1” snabdevaće 113.000 domaćinstava.

“Ovaj projekat omogućio je Srbiji da proizvodi 27 odsto svojih potreba energije iz obnovljivih izvora do 2020. godine, a time pomaže i smanjenju korišćenja uglja u proizvodnji električne energije”, ističe kompanija Masdar, najavljujući da će svečanosti prisustovati veliki broj zvaničnika iz Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Related posts

U Srbiji nema zaraženih koronavirusom

Zorana Stekovic

Vučić: Nisam znao da postoji otrov na etničkoj osnovi

Zorana Stekovic

Pavlov :Normalizacija saobraćaja od nedelje, neće nas ucenjivati neformalna “grupica” vozača. Iza protesta stoji politika !

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija