18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

JKP Grejanje : Sanirano više havarija

Otkako su 1. oktobra počele funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja, radnici JKP „Grejanje“ Pančevo su intervenisali na više lokacija kako bi sanirali nastale havarije.

Najzahtevniji i najobimniji radovi su obavljeni u Ulici Stevana Šupljikca na Kotežu 2 gde je sanirana havarija na vrelovodu, zbog koje je u određenom periodu bila obustavljena isporuka tople vode u ovom naselju. Popravka velike cevi za protok vode u ovom delu vrelovoda, iziskivala je prokopavanje i presecenje regionalnog puta na samom trupu međunarodnog puta F 75.

Ekipe JKP „Grejanja“ su bile angažovane tokom proteklih deset dana i na drugim mestima gde su uočeni problemi u sistemu daljinskog grejanja.

Tako je u Ulici Stevana Šupljikca između zgrada brojeva 123 i 125 bila neophodna zamena dela spoljne cevi promera ø 273, a sanacija ovog problema je, takođe, od izuzetnog značaja, jer se sa ovog poteza toplotnom energijom snabdeva trećina naselja Kotež 2.

U ovom naselju se intervenisalo i u Ulici Moše Pijade u delu između zgrada brojeva 120 i 122 gde je na dva mesta zamenjeno po 15 metara manjih cevi kako bi se obezbedio normalan protok toplotne energije za četrnaest ulaza na ovom potezu. Nove cevi su postavljene na dva mesta u ukupnoj dužini od šest metara i kod Gerontološkog centra, dok je u zgradi broj 14 u Ulici Vojvođanski bulevar bila neophodna zamena podnih cevi u suterenskom stanu, kako bi bilo omogućeno normalno grejanje cele zgrade.

U naselju Streliše je bilo problema u delu ulice Isidora Sekulić između zgrada brojeva 9 i 11, gde je bilo potrebno zameniti šest metara spoljnih cevi, nova cev velikog promera je postavljena i u podstanici u Marina Držića broj 3, dok je na Tesli u šahti kod zgrade broj 4 u Ulici Stefana Stratimirovića pukao ventil koji je zamenjen novim.

I u naselju Sodara je sanirano nekoliko havarija. Na potezu prilaznog puta od Ulice Žarka Zrenjanina do Doma zdravlja „ Donji grad“ zamenjene su cevi u delu toplovoda, a neophodne su bile intervencije i u delu toplovodne instalacije kod zgrade u Moravskoj 8 i u šahti ispred zgrade broj 2 u ulici Bate Mihailovića.

Related posts

Još 2.583 pozitivnih na korona virus u Srbiji

Katarina Popović

Više od 16 miliona dinara za sportski budžet u Beloj Crkvi

Ivana Bogdanovski

Danas isplata pomoći za gradske hotele: Uskoro na redu i auto-prevoznici

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija