19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

S poljskim radovima više posla za ortopede

Na Ortopediji Opšte bolnice sa dolaskom jeseni i radovima u polju česte su povrede  zadobijene od poljoprivrednih mašina. Na svu sreću  pacijenti su ambulantno zbrinuti i nisu bile neophodne hiruške intervencije rekao je za TV Pančevo načelnik Ortopedije doktor Mihajlo Mitrović.

Poslednje nedelje smanjen broj pacijenta koji najčešće zbog povreda završe u ambulanti i na bolničkom lečenju na odeljenju Ortopedije. Prema rečima načelnika dr Mihajla Mitrovića  to je uobičajeno za ovo doba godine  ali upozorava da se najčešće povređuju poljoprivrednici.

Prošlog meseca  bio povećan broj pacijenta sada je zatišje i dalje poljoprivrednici sa lakšim povredama na sreću lakšim .Zato trebaju da obrate pažnju dok rade . Inače je mirno nemamo povećan intezizet povreda.

Pacijenti za operaciju kuka čekaju najduže mesec dana , te se operacije planiraju i sve se završava na Ortopediji. Pacijenti se veoma brzo oporavljaju.

Već nekih 15 godina se rade proteze kukova u našoj bolnici pre svega za degenerativna obolenja , narodski rečeno okoštavanje zgloba kuka.Uspeli smo da tu listi čekanja svedemo na minimum , to je mesec do mesec ipo dana .Kad se čovek javi dok dođe svesti da treba da se operiše, dok uradi analize i operativne pripreme dolaziu već na red za operaciju.Tao da lista praktično nepostoji.

Česti su padovi sa visina i uganuća i prelomi. Važno je da budemo oprezni kolko je to moguće i koncentrisani kada nešto radimo kako bi izbegli povređivanje.

 

Related posts

Prijava kandidata za program Moja prva plata počinje 8. oktobra

Katarina Popović

Preventivni pregledi u Omoljici : ODZIV ODLIČAN,MEŠTANI PREZADOVOLJNI !

Mica Milakov

Produžen rok za ,,Kovačički mozaik”

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija