25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Radio-dani obeležili punoletstvo

Na 18. Radio danima koji su održani u Hotelu “Mona” na Zlatiboru, predsednica Udruženja RAB, Maja Rakovic, u svom uvodnom izlaganju istakla je da je postignut dogovor sa SOKOJ-em i OFPS-om. Prema njenim rečima ovo je veliki uspeh za sve, jer je to pitanje na koje se dugo čekao odgovor , ali najzad, kako je istakla ona, izborili su se za bolje uslove. Reč je o dodatnim popustima na minimalne tarife koje radio-stanice i lokalne televizije plaćaju. Ovaj deo posebno se odnosi na male emitere, koji su najviše bili pogođeni.

Radio-dani obeležili su punoletstvo. Osamnaesti put okupili su se njihovi članovi,  kako bi diskutovali o aktuelnim temama i novinama u vezi sa radiјom. Na otvaranju se tradicionalno obratio državni sekretar Ministarstva za kulturu i informisanje, Aleksandar Gajović, koji je RAB nazvao složnom porodicom i izrazio zadovoljstvo što prisustvuje još jednom druženju.

Na panelima gde se govorilo o aktuelnim temama u vezi sa radijom i medijima, prisutni su mogli čuti različita iskustva iz Italije i Norveške, koja se mogu priomeniti  i u našoj zemlji. Učesnici su bili u prilici da čuju ideje o internet radiju, promociji i izboru muzike i kontaktu sa izvođačima. Takođe, bilo je reči o ТА sistemu, koji vozačima omogućava da putem radija dobiju informaciju o stanju na putevima.

Predstavnici regulatornih tela iz zemlje i regiona govorili su o novom konkursu za radijske dozvole. Član REM-a, Đorđe Vozarević, istakao je da nema mesta za zabrinutost, kao i da cilj REM-a nije da kažnjava,  već da bi saradnja između njega i medija trebalo da bude što bolja.

RAB Srbija tradicionalno organizuje Radio dane dva puta godišnje, u proleće i jesen. Ove godine proslaviće deseti rođendan, a u Udruženju je sada 157 članica.

Related posts

Uhapšeni zbog dečije pornografije, jedan osumnjičeni iz Kovačice

Mica Milakov

Vučić nakon obilaska Centra za robotiku: Verujem da ćemo biti jedna od najuspešnijih zemalja u digitalnoj sferi

Nikoleta Dragaš

Ministar Lončar razgovara sa građanima putem telefona

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija