24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Radio-dani obeležili punoletstvo

Na 18. Radio danima koji su održani u Hotelu “Mona” na Zlatiboru, predsednica Udruženja RAB, Maja Rakovic, u svom uvodnom izlaganju istakla je da je postignut dogovor sa SOKOJ-em i OFPS-om. Prema njenim rečima ovo je veliki uspeh za sve, jer je to pitanje na koje se dugo čekao odgovor , ali najzad, kako je istakla ona, izborili su se za bolje uslove. Reč je o dodatnim popustima na minimalne tarife koje radio-stanice i lokalne televizije plaćaju. Ovaj deo posebno se odnosi na male emitere, koji su najviše bili pogođeni.

Radio-dani obeležili su punoletstvo. Osamnaesti put okupili su se njihovi članovi,  kako bi diskutovali o aktuelnim temama i novinama u vezi sa radiјom. Na otvaranju se tradicionalno obratio državni sekretar Ministarstva za kulturu i informisanje, Aleksandar Gajović, koji je RAB nazvao složnom porodicom i izrazio zadovoljstvo što prisustvuje još jednom druženju.

Na panelima gde se govorilo o aktuelnim temama u vezi sa radijom i medijima, prisutni su mogli čuti različita iskustva iz Italije i Norveške, koja se mogu priomeniti  i u našoj zemlji. Učesnici su bili u prilici da čuju ideje o internet radiju, promociji i izboru muzike i kontaktu sa izvođačima. Takođe, bilo je reči o ТА sistemu, koji vozačima omogućava da putem radija dobiju informaciju o stanju na putevima.

Predstavnici regulatornih tela iz zemlje i regiona govorili su o novom konkursu za radijske dozvole. Član REM-a, Đorđe Vozarević, istakao je da nema mesta za zabrinutost, kao i da cilj REM-a nije da kažnjava,  već da bi saradnja između njega i medija trebalo da bude što bolja.

RAB Srbija tradicionalno organizuje Radio dane dva puta godišnje, u proleće i jesen. Ove godine proslaviće deseti rođendan, a u Udruženju je sada 157 članica.

Related posts

Dolovačka Štrudlijada – dvadeset godina

Nikoleta Dragaš

Mali: Isplaćen prvi deo,bez dodatnih prijava za još 30 evra

Jelena Obradović

Vučić za FT: Moramo sami o sebi da brinemo

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija