19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Da Petra pobedi!

Za Petru Đorđević, trogodišnju devojčicu obolelu od malignog tumora na mozgu organizovan je humanitarni turnir u Banatskom Novom Selu. Osim Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, ovom događaju priključile su se i tri pančevačke škole.  Svi zajedno igrali su odbojku kako bi prikupili neophodna sredstva za malu Petru.

Petra Đorđević bila je zdrava i normalno se razvijala do  maja ove godine, kada joj je dijagnostifikovan tumor na mozgu. Usledila je hitna operacija na Klinici za neurohirurgiju KCS. Reč je o vrlo retkoj vrsti malignog tumora. Nakon konsultacije sa francuskim lekarima, utvrđeno je da Petra ima retku mutaciju gena koja je dovela do stvaranja tumora, istakla je Petrina mama,  Daliborka Savić Đorđević. Za nastavak lečenja, rehabilitaciju, specijalističke preglede i dalja ispitivanja u Parizu  potrebno je obezbediti 240.000 evra.

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela organizovala je niz humanitarnih akcija kako bi se prikupio deo novca. Daliborka Savić Đorđević, Petrina majka, zaposlena je u ovoj obrazovnoj ustanovi, pa je to razlog više za učešće u humanitarnoj akciji. Ovim putem želeli su i da što veći broj ljudi sazna kako može da pomogne maloj Petri.

Pošto je Petri neophodna sva moguća pomoć, apelujemo na ljude dobre volje  da se priključe akciji. Za informacije mogu se obratiti OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela.

 

 

 

Related posts

Kukolju zlato na Gran priju u Hagu

Nikoleta Dragaš

Vučić: Otac bolje, nije se na vreme javio lekaru

Mirjana Popović

Zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija