20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dualno obrazovanje – znanje primenjivo u praksi

Interesovanje  budućih srednjoškolaca  za  školovanje po modelu dualnog obrazovanja u Mašinskoj školi Pančevo sve je veći .Na osnovu dualnog obrazovanja , učenici stiču znanja u školi  koje mogu da primene u praksi u privrednim subjektima sa  kojima škola sarađuje.Posle završetka  škole lako se zapošljavaju jer su zanimanja deficitarna.

Mašinska škola Pančevo je moderna srednja škola , koja pruža  primenjiva znanja u oblasti mašinstva, saobraćaja i elektrotehnike.   da Đaci s boljim uspehom sve više prepoznaju potencijale koje Mašinska škola pruža, i model Dualnog obrazovanja  jer   po završetku školovanja lako se dolazi do posla.

Dualno obrazovanje se odnosi pre svega na treći stepen , to su bravari zavarivači, operateri na MC mašinama i vozači motornih vozila.Mi smo ove godine upisali dva odeljenja  po dualnom obrazovanju tehničar mehatronike četvrti stepen .3,11 4,43Stalno smo u kontktu sapartnerima, roditeljima i učenicima koji imaju pozitivno razmišljanje.Svi smo našli zajedničku nit u saradnji sa poslodavcima Privrednom komorom  i deca u najvećoj meri odmahmogu po završetku škole da se zaposle.

Učenici koji završe treći stepen stručne smene u Mašinskoj školi ne moraju da ostanu na tom stepenu školovanja , jer veliki broj poslodavaca omogućuje dodatne kvalifikacije i završetak viših škola.

Related posts

Vučić: Počela proizvodnja hlorokina u Srbiji

Jasmina Petkovic

Predsednik PS, Vulin: Prvi korak ka ozdravljenju je da Koraks prizna svoju bolest

Branislava Grčić

Zaživela usluga ,,Plati” na sajtu MUP-a

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija