4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dualno obrazovanje – znanje primenjivo u praksi

Interesovanje  budućih srednjoškolaca  za  školovanje po modelu dualnog obrazovanja u Mašinskoj školi Pančevo sve je veći .Na osnovu dualnog obrazovanja , učenici stiču znanja u školi  koje mogu da primene u praksi u privrednim subjektima sa  kojima škola sarađuje.Posle završetka  škole lako se zapošljavaju jer su zanimanja deficitarna.

Mašinska škola Pančevo je moderna srednja škola , koja pruža  primenjiva znanja u oblasti mašinstva, saobraćaja i elektrotehnike.   da Đaci s boljim uspehom sve više prepoznaju potencijale koje Mašinska škola pruža, i model Dualnog obrazovanja  jer   po završetku školovanja lako se dolazi do posla.

Dualno obrazovanje se odnosi pre svega na treći stepen , to su bravari zavarivači, operateri na MC mašinama i vozači motornih vozila.Mi smo ove godine upisali dva odeljenja  po dualnom obrazovanju tehničar mehatronike četvrti stepen .3,11 4,43Stalno smo u kontktu sapartnerima, roditeljima i učenicima koji imaju pozitivno razmišljanje.Svi smo našli zajedničku nit u saradnji sa poslodavcima Privrednom komorom  i deca u najvećoj meri odmahmogu po završetku škole da se zaposle.

Učenici koji završe treći stepen stručne smene u Mašinskoj školi ne moraju da ostanu na tom stepenu školovanja , jer veliki broj poslodavaca omogućuje dodatne kvalifikacije i završetak viših škola.

Related posts

Na letavanje u Grčku otputovala deca sa KiM

Zorana Stekovic

Članovi pančevačke Hitne pomoći postali heroji dana

Jasmina Petkovic

Na neobičan način proslavili Dan škole

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija