17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kovin Vesti

Nova zgrada Hitne pomoći u Kovinu

Otvaranjem nove zgrade Hitne medicinske pomoći u Kovinu, uspešno je rešen višedecenijski problem.  Zgrada je puštena u rad 4. oktobra na Dan Opštine Kovin uz prisustvo predsednice Opštine Sanje Petrović, čelnika lokalne samouprave,  zdravstvenih radnika i  meštana.

U proteklih 40 godina, Dom zdravlja u Kovinu nije imao većih kapitalnih ulaganja. Zahvaljujući Opštini Kovin i razumevanju čelnika lokalne samouprave, pogotovo predsednice Sanje Petrović, obezbeđena su sredstva za otvaranje nove zgrade Hitne medicinske pomoći.

Posle deset godina Služba hitne medicinske pomoći odvojila se od Službe opšte medicine, dobijanjem nove zgrade, objasnila je direktorka Doma zdravlja Jasmina Đakov. Ovo je važna investicija i  veoma smo zahvalni  lokalnoj samoupravi i predsednici Opštine, rekla je Jasmina Đakov.

Oformljeno je deset timova Hitne medicinske pomoći, koji čine lekar, medicinska sestra i vozač. Cij je što brže i efikasnije pruženja prve pomoći. Uloženo je više od  43 miliona dinara, od čega je građevinski deo bio 41milion, dok je dva miliona uloženo u medicinsku opremu.

Nova zgrada Hitne medicinske pomoći olakšaće rad zaposlenima i ispuniti sve uslove,  kako bi pacijenti  imali što bolju zdravstvenu negu.

Related posts

Nožem izbo suprugu

Mica Milakov

Nestao dečak u Pančevu

Nikoleta Dragaš

Njegoševa i Stari Tamiš bez struje

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija