2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Položeni venci na spomenike narodnim herojima u gradskom parku

Na spomenik narodnim herojma Stevici Jovanoviću, Olgi Petrov i Marku Kuliću u gradskom parku danas su povodom 6. okobra  dana oslobođenja Pančeva u Drugom svetskom ratu  vence položili članovi Udruženja antifašista Pančevo, Milenko Čučković, član Gradskog veća i članovi Jevrejske opštine Pančevo.

Danas se navršava 75 godina od oslobođenja Pančeva od fašizma u Drugom svetskom ratu. Tim povodom položeni su venci na spomenike narodnim herojima.

Miladin Stanimirović, predsednik, Udruženja antifašista  Pančevo je rekao da se ovog 6. oktobra sećamo svih onih koji su dali život za slobodu i da je Pančevo jedan od gradova koji je najviše stradao od okupatora.

Pančevo je oslobođeno 6. oktobra 1944. godine, zato je ovo istorijski značajan datum za grad Pančevo, jer su tada partizani i pripadnici Crvene armije oslobodili grad od fašizma. Združenim snagama izborili su se za ljudska prava i za slobodu, a budućim generacijama omogućeno je da žive slobodno i u miru.

Related posts

Kovid bolnica puna, Pavlov razmišlja o drugim javnim objektima

Nikoleta Dragaš

ODGOVORNA VLAST ! Asfaltiranjem Letnje ulice rešavaju se višedecenijski problemi Karaule

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić čestitao Kurban Bajram

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija