1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić: Poseta Medvedeva korak više u širenju saradnje

Poseta Dmitrija Medvedeva i zajedničko obeležavanje 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu značiće korak više u bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, poručio predsednik Vučić u razgovoru sa ruskim ambasadorom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o organizaciji posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i zajedničkom obeležavanju značajnog jubileja – 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Vučić je istakao da će, osim podsećanja na slavnu slobodarsku tradiciju dvaju naroda, poseta premijera Medvedeva značiti korak više u širenju bilateralne saradnje, jer se očekuje potpisivanje novih međudržavnih dokumenata.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za poruku podrške državnim i nacionalnim interesima naše zemlje, koju mu je preneo šef ruske diplomatije Lavrov, tokom sastanka u Njujorku prošle sedmice. „To pokazuje da između Srbije i Rusije vladaju odnosi međusobnog razumevanja i dubokog poverenja, što je rezultat intenzivnog političkog dijaloga“, saglasili su se dvojica sagovornika.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

Related posts

Kačarevačko jezero – raj !

Mica Milakov

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice

Jasmina Petkovic

Ko je Zlatko Paković? Bolesni umetnik u srbofobiji

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija