4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs za rezervne oficire otvoren

U toku je prijava za javni konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kursa rezervnih oficira Vojske Srbije. Svi zaintersosavani kandidati mogu  dodatne informacije mogu dobiti u centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Pančevo.

Konkurs za  prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem  u Vojsci Srbije je u toku . Mogu se prijaviti žene i muškarci koji 2019 godine navršavaju od 19 do 30 godina.

Posdtoje opšti uslovi za prijavljivanje a to je da je kandidat državljanin Republike Srebije , da nije osuđivan na kaznu maloletničkog zatvora ili zbog krivičnog dela , da je zdravstveno sposoban  za vojnu službu , da nije osslužio vojni rok sa oružjem da ima previvalište na teritoriji Republike Srbije.Kandidat za slušaoca kursa za rezervene oficire je da ima završene osnovne akademske studije, da ispunjava uslove propisane za regrute ,da ima pozitivnu bezbednosnu proveru.

Podnošenje prijave za konkur za  dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za slušaoce kursa za rezervene oficire Vojske  Srbije kandidati podnose Centru Ministarstva za lokalnu samoupravu  prema mestu prebivališta U Jznobanatskom okrugu u svakom mestu postoje kancelarije tako je i u Pančevu.

Kandidat koji ima boravište u inostranstvu  prijavu posdnose u nadležnom diplomatskom predsedništvu Republike Srbije u inostranstvu. Dužan je da priloži fotokopiju diplome  , druga potrebna dokumenta.

Nakon obavljenih lekarskih pregleda i predloga Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu  objavljuju se konačen liste kandidata Izabrani kandidata potpisuju ugovor sa Ministarstvom odbrane .

Related posts

Vučić obilazi gradilište mosta preko Save i Kolubare

Zorana Stekovic

Vučić na otvaranju aerodroma „Morava“, pa sastanak sa Srbima iz regiona

Zorana Stekovic

Ruska delegacija položila venac na spomenik vojnicima Crvene armije u Pančevu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija