1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

VUČIĆ ZA RTS : Smeta im kad kažu “Srbija zove”??

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, interno raseljene i prognane da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu, kako bi osujetili pokušaje manipulacije srpskom izbornom voljom

– Pogledajte ko i zašto sve radi protiv te liste – apelovao je predsednik i istakao da se ta kampanja sastoji u tome što jedino predstavnici Srpske liste ne mogu da dobiju pdoršku bilo koga iz centralne Srbije, bilo koga, sa bilo koje strane.

– Albancima mogu da defiluju i šalju podršku poslanici različitih zemalja, Bundestaga, a zabranjeno je samo Srbima da podrže svoju Srpsku listu. Takođe je zabranjen spot u kojem je krivica Srpske liste u tome što su izgovorili ”Srbija zove” – ukazao je Vučić.

On je podsetio da je spot zabranjen po žalbi Birna, kao i 2017.

– Veliki Birn se ponovo žalio zbog ”podsticaja na mržnju”. Kada kažete ”Srbija zove”, to je podsticaj na mržnju, a nije pozivanje na mržnju kada partija Trajkovićeve I Rašića na albanskom jeziku kaže da je ”monstrum Srpska lista” – kazao je Vučić.

Oni, kaže, snimaju spotove ispred srpske crkve za koju ne daju da bude srpska, a i izdvojili su, kako kaže, tri miliona evra posebnog novca za kupovinu srpskih glasova, jer žele sebi da naprave podobne Srbe.

– Samo je Srbija zabranjena reč – kazao je Vučić.

Predsednik je istakao da postoje dve moguće opcije velike manipulacije na izborima na KiM – krađa putem pošte i pisama ili putem nevažećih listića, kako bi dobili lažne glasove za Srbe.

– Jedna je krađa putem pošte i pisama, jer do sada OEBS-u nisu dozvolili da kontroliše. Tražićemo kontrolu OEBS-a, da OEBS čuva poštu i pisma, jer znamo da za te ljude nikad niko ne bi glasao – rekao je Vučić i dodao da se nada da će i OEBS insistirati na tome.

Sa druge strane, upozorio je da će svuda gde su nevažehci listići albanske partije u dogovoru pretvarati te listiće u glasove za njima poslušne i podobne Srbe.

– Za poslušne i podobne Srbe koji, nažalost, imaju podršku struktura u Beogradu, koji priznaju najnoviju državu Kosovo, kako sami kažu, i žele pomirenje. Kao da mi, koji se i dalje borimo za Srbiju i naš narod, to ne želimo – rekao je Vučić.

To su dve opcije za moguću manipulaciju, ponovio je, jer, kako kaže, Albanci za njih neće glasati, ali prave alibi da bi od nevažažećih listića dobilui lažne glasove za Srbe.

– To su opšte poznate stvari i zato pozivam Srbe na KiM da im se suprotstavi, olovkom i papirom, svojim glasom i da izađu u većem broju nego ikada, u svim delovima, enkalavama, na severu KiM i da pokažemo srpsko jedinstvo i da Srbiju ne mogu da odvoje.

Vučić je rekao da je ogroman angažman sve vreme i da se vodi velika kampanja protiv Srba sa severa KiM.

Kaže da su i stranci vodili kampanju protiv Srpske liste, jer im je smetalo što se Srpska poziva na Beograd.

– Oni hoće da isključe Beograd, hoće samo poslušne Srbe kojima bi upravljali stranci i Albanci – rekao je Vučić.

Vučić je istakao da oni znaju da nemaju uporište u srpskom narodi i da misle da će, ako dovedu podobne Srbe, poput, kako je rekao, Rade Trajković, Srbija morati da prizna Kosovo jer će oni to tražiti.

On je istakao da je zato važno da Srbi izađu u najvećem broju na izbore 6. oktobra i da daju svoj glas onome kome veruju, a njegova je molba, kako kaže, da glasaju za Srpsku listu, jer jedino ona radi sa Beogradom.

– Sve ostalo je kidanje veza i kontakata sa Beogradom i mogućnosti podrške očuvanju jedinstva srpskog naroda – rekao je Vučić.

Related posts

ALJKAVOST ILI NAMERA: Afera “Krišan” diskvalifikuje Više tužilaštvo

Mica Milakov

Poslanik sa liste SNS “Aleksandar Vučić – za našu decu” Marko Mladenović u tri skupštinska Odbora

Mica Milakov

Zbog loše ishrane, vilica strada

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija