4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

PRVO FUNKCIONALNE, A ZATIM I TOPLE PROBE SISTEMA

 

U Javno komunalnom preduzeću „Grejanje“ tokom letnjih meseci obavljen je redovan remont sistema daljinskog grejanja, a uporedo su sprovedeni i radovi investicionog održavanja opreme i toplovodne mreže. Sve ove aktivnosti će omogućiti da sistem daljinskog grejanja bude spreman za start nove grejne sezone, i pod pretpostavkom da bude manjih gubitaka vode i neophodnih intervencija na sanaciji delova sistema toplovodne mreže.

U okviru završnih priprema za grejnu sezonu koja, prema gradskoj Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Pančevu, počinje 15. oktobra, JKP „Grejanje“ će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja, i to u periodu od utorka, 1. oktobra, do četvrtka, 10. oktobra.

Ove probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedno proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih grejnih instalacija, kako bi se proizvodna i distributivna postrojenja što bolje pripremila za predstojeću grejnu sezonu.

Treba naglasiti da funkcionalne probe ne podrazumevaju početak grejne sezone, već proveru rada sistema u hladnom-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora. JKP „Grejanje” apeluje na korisnike da u ovom periodu ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, već da prvenstveno obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija. Ukoliko primete curenje vode iz instalacija, korisnici treba kvar da prijave Dispečerskom centru JKP „Grejanje“, pozivom na broj telefona 013/315-400. U ovom periodu na navedeni telefon će biti moguće prijaviti samo curenje vode iz instalacija.

Tek po okončanju funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, predstoje tople probe koje će se, u zavisnosti od vremenskih uslova, sprovoditi od 10. do 15. oktobra.

 

 

 

Related posts

Vučić: Pokušaće da nas dovedu do svršenog čina

Nikoleta Dragaš

Gradonačelnik Saša Pavlov na TV Prva: U Pančevo uloženo preko milijardu evra, otvoreno 4000 radnih mesta

Mica Milakov

Kamioni iz centralne Srbije zaustavljeni na Jarinju, tranzit dozvoljen

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija