12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Preventivni pregledi za korisnike Gerontološkog

Međunarodni dan starijih osoba  obeležava se 1 oktobra ,ove godine pod sloganom “Ka jednakosti u starijem dobu”. Tim povodom  u  Gerontološkom centru , Preventivni centar Doma zdravlja  za korisnike organizovao akciju preventivnih pregleda a lekari iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo održali predavanje i pokazali  korisnicina  lagane vežbe koje doprinose poboljšanju zdravstvenog stanja i vitalnosti.

Treće doba ili kako starost još nazivaju jesen života mnogi smatraju da tada  čovek  treba da uspori i odrekne se mnogih   radosti u životu. U Gerentološkom centru slika potpuno drugačija, vlada harmonija i dobro raspoloženje.  Najstarija korisnica doma  Belić Draginja  ima 99 godina i još uvek recituje i svakodnevno vežba.

Ljubav na prvi pogled rodila se na  jednoj od klupa  u parku  kod starčkog doma.

Trenutno u Gerontološkom centru živi  preko dvesta korisnika postoji, poseban deo za nepokretne. Oni koji su pokretni uključeni su u razne sekcije i prilično aktivni. Najmađi korisnik ima 62 godine i  istiće veoma je zadovoljan životom u domu

Tokom čitave gdiene  tim u Domu za stare radi sa korisnicima uključeni su u razne sekcije, idu na mnogobrojne izlete i odčlaze na pozorišne predtave. Takođe u njih dom dolaze mnogobrojni umetnici i  koji organizuju književne večeri i izložbe.

Povodom dana starih Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je akciju preventivnih pregleda za korisnike doma dok su predavači iz pančevačkog Zavoda za javno zdravlje  održali  predavanje   za stare  kako da što duže ostanu vitalni.

Related posts

O čemu će se razgovarati s predstavnicima DFC kad dođu u Srbiju?

Jasmina Petkovic

Hapšenje zbog nedozvoljene trgovine i utaje poreza

Nikoleta Dragaš

U Srbiji 254 nova slučaja korona virusa, preminule još tri osobe

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija