28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Gužve na preventivnim pregledima u MZ Mladost

U Mesnoj zajednici Mladost danas su održani ultrazvučni pregledi stomaka i štitaste žlezde. Svi stanovnici, kojih je jutro bilo mnogo,mogli su bez uputa, zakazivanja i čekanja da uradi specijalističke preglede i dobiju savete od lekara.

Za utrazvučne preglede stomaka i štitaste žlezde mogu da se naprave gužve, pa da građani dođu u situaciju da moraju malo da sačekaju na pregled.Zato su čelnici Mesne zajednice Mladost, Doma zdravlja, Opšte bolnice Pančevo i Zavoda za javno zdravlje odlučili da upravo ova dva pregleda obave zainteresovanim stanovnicima naselja Mladost, što je naišlo na veliku zainteresovanost i dobre komentare.

Božidar Nikolić, predsednik MZ Mladost kaže da je već bilo preventivnih pregleda organizovanih u njihovoj mesnoj zajednici i da je odziv građana uvek velik. On poručuje da će se sa ovom praksom nastaviti i u budućnosti.

Ultrazvučni pregled stomaka rađen je u Mesnoj zajednici novim mobilnim aparatom pančevačkog Doma Zdravlja. Doktor Goran Simonović, iz Hitne pomoći kaže da je ovo najsavrmeniji aparat koji daje izuzetno precizne podatke i čistu sliku lekaru. Simonović ističe da je važno uraditi skrining preglede i stići do svakog pacijenta.

Dom zdravlja i Opšta Bolnica pozivaju sve Mesne zajednice da im se jave u slučaju da žele da se i kod njih obave preventivni i ultrazvučni pregledi.

Related posts

Zabrana kretanja za celu Srbiju do ponedeljka u 5 ujutru

Nikoleta Dragaš

U Alibunaru na izborima za Savete MZ do 19 časova glasalo 50,18 procenata građana

Mica Milakov

Statistika obolelih od Korona virusa u Južnobanatskom okrugu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija