27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Gužve na preventivnim pregledima u MZ Mladost

U Mesnoj zajednici Mladost danas su održani ultrazvučni pregledi stomaka i štitaste žlezde. Svi stanovnici, kojih je jutro bilo mnogo,mogli su bez uputa, zakazivanja i čekanja da uradi specijalističke preglede i dobiju savete od lekara.

Za utrazvučne preglede stomaka i štitaste žlezde mogu da se naprave gužve, pa da građani dođu u situaciju da moraju malo da sačekaju na pregled.Zato su čelnici Mesne zajednice Mladost, Doma zdravlja, Opšte bolnice Pančevo i Zavoda za javno zdravlje odlučili da upravo ova dva pregleda obave zainteresovanim stanovnicima naselja Mladost, što je naišlo na veliku zainteresovanost i dobre komentare.

Božidar Nikolić, predsednik MZ Mladost kaže da je već bilo preventivnih pregleda organizovanih u njihovoj mesnoj zajednici i da je odziv građana uvek velik. On poručuje da će se sa ovom praksom nastaviti i u budućnosti.

Ultrazvučni pregled stomaka rađen je u Mesnoj zajednici novim mobilnim aparatom pančevačkog Doma Zdravlja. Doktor Goran Simonović, iz Hitne pomoći kaže da je ovo najsavrmeniji aparat koji daje izuzetno precizne podatke i čistu sliku lekaru. Simonović ističe da je važno uraditi skrining preglede i stići do svakog pacijenta.

Dom zdravlja i Opšta Bolnica pozivaju sve Mesne zajednice da im se jave u slučaju da žele da se i kod njih obave preventivni i ultrazvučni pregledi.

Related posts

Vojska Srbije uvek na odgovornom zadatku

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Odličan sastanak sa Aleksandrom Gruškom

Vanja Vićentić

Preminuo Predrag Živković Tozovac

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija