22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

“ComNet” takođe osudio pretnje Draganu J.Vučičeviću

Udruženje elektronskih medija „ComNet“ najoštrije osuđuje pretnje upućene glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću od strane Boška Obradovića, koji je na svom twitter nalogu napisao da „Vučićeviću zatvor ne gine“ i da tu poruku treba da shvati kao politički stav opozicionih lidera.
Udruženje podseća da je suđenje bez suda, sa bilo čije strane i u ime bilo koga, anticivilizacijski i nedemokratski čin nedostojan 21. veka i modernog čoveka i društva. Takvi potezi podsećaju na davno prošla vremena, na nazore jednog dela društva iz najcrnjih vremena čovečanstva, osuđena i odbačena od strane slobodoumnog sveta.

Istovremeno, Udruženje upozorava da u Srbiji u ovom trenutku očigledno postoje pojedinci koji nisu raskrstili sa tim pogledima, sa tim vremenima i njihovim metodama i koji se očigledno ne mogu otrgnuti tim mračnim silama kojima su ophrvani. Te pojedince, kao što je Đilasov podanik Boško Obradović i slične sledbenike ideje progona i linčovanja, moramo kao društvo shvatiti najozbiljnije i suprotstaviti se svim silama, jer oni na društvenoj sceni pokušavaju da nametnu svoja uverenja kao ispravna i time srpsko društvo vrate čitav vek unazad.

Stoga pozivamo sve razumne i progresivne snage ovog društva da se najodlučnije suprotstave snagama koje promovišu povampirenje fašizma u Srbiji. Posebno pozivamo novinarska i medijska udruženja da najoštrije osude praksu pretnji novinarima u Srbiji.

Related posts

Veliki jubilej najstarijeg sportskog društva u Srbiji

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić se sastao sa Jasonom Laolijem

Jasmina Petkovic

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Pre će nestati korona, nego Turkovićkina mržnja i strah od Vučića i Srbije

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija