12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

“ComNet” takođe osudio pretnje Draganu J.Vučičeviću

Udruženje elektronskih medija „ComNet“ najoštrije osuđuje pretnje upućene glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću od strane Boška Obradovića, koji je na svom twitter nalogu napisao da „Vučićeviću zatvor ne gine“ i da tu poruku treba da shvati kao politički stav opozicionih lidera.
Udruženje podseća da je suđenje bez suda, sa bilo čije strane i u ime bilo koga, anticivilizacijski i nedemokratski čin nedostojan 21. veka i modernog čoveka i društva. Takvi potezi podsećaju na davno prošla vremena, na nazore jednog dela društva iz najcrnjih vremena čovečanstva, osuđena i odbačena od strane slobodoumnog sveta.

Istovremeno, Udruženje upozorava da u Srbiji u ovom trenutku očigledno postoje pojedinci koji nisu raskrstili sa tim pogledima, sa tim vremenima i njihovim metodama i koji se očigledno ne mogu otrgnuti tim mračnim silama kojima su ophrvani. Te pojedince, kao što je Đilasov podanik Boško Obradović i slične sledbenike ideje progona i linčovanja, moramo kao društvo shvatiti najozbiljnije i suprotstaviti se svim silama, jer oni na društvenoj sceni pokušavaju da nametnu svoja uverenja kao ispravna i time srpsko društvo vrate čitav vek unazad.

Stoga pozivamo sve razumne i progresivne snage ovog društva da se najodlučnije suprotstave snagama koje promovišu povampirenje fašizma u Srbiji. Posebno pozivamo novinarska i medijska udruženja da najoštrije osude praksu pretnji novinarima u Srbiji.

Related posts

Pančevcima predstavljena turistička ponuda Zlatibora

Ivana Bogdanovski

Treća faza dezinfekcije opovačkih ulica

Nikoleta Dragaš

Epidemiološka situacija na severu KiM za sada stabilna

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija