7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić se u Njujorku sastao sa predsednikom Palaua

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Republike Palau Tomasom Isangom Remengesom, izrazivši zadovoljstvo zbog ponovnog susreta, posle njegove zvanične posete našoj zemlji prošlog januara.

 

Predsednik Vučić je čestitao predsedniku Remengesu 25-godišnjicu nezavisnosti Palaua, koja se proslavlja 1. oktobra, poželevši svestrani napredak zemlje i blagostanje njenih stanovnika. On je još jednom izrazio zahvalnost za odluku Palaua da poništi priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

 

Predsednik Vučić i predsednik Remengeso su se saglasili da je imenovanje ambasadora Srbije u Palauu na nerezidencijalnoj osnovi od najvećeg značaja za razvoj saradnje dveju zemalja u različitim oblastima. Oni su izdvojili oblasti obrazovanja i naučnih istraživanja, odnosno omladine i sporta, kao oblasti sa najviše mogućnosti za saradnju, te je razgovarano o konkretnim projektima, koji bi mogli biti realizovani u tim oblastima.

 

Predsednik Remengeso je rekao da su odnosi Srbije i Palaua zasnovani na poštovanju, razumevanju i saradnji, i predložio intenzivniju saradnju u međunarodnim organizacijama, zasnovanu na zajedničkim interesima.

Related posts

HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Katarina Popović

Glogonj bez vode

Zorana Stekovic

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija