23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić se u Njujorku sastao sa predsednikom Palaua

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Republike Palau Tomasom Isangom Remengesom, izrazivši zadovoljstvo zbog ponovnog susreta, posle njegove zvanične posete našoj zemlji prošlog januara.

 

Predsednik Vučić je čestitao predsedniku Remengesu 25-godišnjicu nezavisnosti Palaua, koja se proslavlja 1. oktobra, poželevši svestrani napredak zemlje i blagostanje njenih stanovnika. On je još jednom izrazio zahvalnost za odluku Palaua da poništi priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

 

Predsednik Vučić i predsednik Remengeso su se saglasili da je imenovanje ambasadora Srbije u Palauu na nerezidencijalnoj osnovi od najvećeg značaja za razvoj saradnje dveju zemalja u različitim oblastima. Oni su izdvojili oblasti obrazovanja i naučnih istraživanja, odnosno omladine i sporta, kao oblasti sa najviše mogućnosti za saradnju, te je razgovarano o konkretnim projektima, koji bi mogli biti realizovani u tim oblastima.

 

Predsednik Remengeso je rekao da su odnosi Srbije i Palaua zasnovani na poštovanju, razumevanju i saradnji, i predložio intenzivniju saradnju u međunarodnim organizacijama, zasnovanu na zajedničkim interesima.

Related posts

Doniran inkubator pančevačkoj Bolnici

Jasmina Petkovic

Prve doze Fajzerove vakcine stižu u Srbiju u ponedeljak ili utorak

Katarina Popović

,,Foto safari” u Ivanovu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija