12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Preporuka čitaocima: “Tačka omega” Dona de Lila

Jesen je idealno vreme za čitanje. Gradska biblioteka u Pančevu raspolaže bogatim fondom knjiga različitih žanrova. Direktor biblioteke, Dejan Bosnić za ovu nedelju, preporučio je roman savremenog američkog pisca Dona de Lila “Tačka omega”.

Roman “Tačka omega”, američkog pisca Dona DeLila, objavljen je 2010. godine. Radnja se odvija u napuštenoj kući u srcu pustinje, u koju se povukao sedamdesettrogodišnji lingvista, bivši savetnik stratega rata u Iraku Ričard Elster, u potrazi za prostorom i vremenom. Pridružuje mu se  mladi zaljubljenik u filmove koji namerava da snimi film o njegovom iskustvu, zapravo film od jednog kadra u kome će Elster biti jedini lik – „samo čovek pored zida“.

Roman nije obiman, brzo se čita, ali kako ističe Bosnić, moramo da se usredsredimo na “svaki red i slovo” kako bismo razumeli piščevu poruku. On u priču uvodi “tačku omega” pod kojom podrazumeva vrhunac ljudske evolucije.

Pored ovog, De Lilo je napisao petnaestak romana, tri drame i na desetine pripovedaka i eseja koji se bave fenomenima američke stvarnosti.

Related posts

Od 1. maja svi građani koji su vakcinisani dobiće digitalni kovid sertifikat

Ivana Bogdanovski

Još 17 žrtava kovida, nova 3.822 slučaja zaraze koronavirusom

Aleksandra Miloševska

Jedanaesta žrtva korona virusa u Srbiji pacijent iz Kikinde

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija