13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Kovačica Najvažnije Vesti

“Dani jabuke” četvrti put u Crepaji

Četvrta po redu manifestacija Dani jabuke, održana je u Crepaji. Ova manifestacija, okupila je različita udruženja žena, koja su priredila poslastice i tradicionalne specijalitete od ovog voća.

Udruženje žena “Vidovdan” iz Crepaje tradicionalno organizuje manifestaciju “Danijabuke”. Ovo voće kao simbol zdravlja, inspirisalo je Crepajke da mu posvete festival. Manifestacija okuplja veliki broj udruženja iz okolnih mesta, kao i lokalne uzgajivače jabuka. Kulturnoumetničko društvo “Sveti Sava” iz Crepaje, uveličalo je događaj svojim nastupom,a mališani iz vrtića “Kolibri” bili su glavna atrakcija. Manifestaciju su podržali Opština Kovačica, Turistička organizacija Kovačice, ZEM Zadruga, kao i lokalni voćari.

Manifestacija je gastronomskog tipa i udruženja žena koja učestvuju priređuju različite specijalitete od ovog voća. Žene iz Južnog Banata bile su maštovite i vredne, pa su posetioci mogli da probaju različite poslastice.

Udruženje žena Vidovdan iz Crepaje trudi se da svake godine, početkom jeseni organizuje manifestaciju. To im polazi za rukom već četiri godine zaredom, i nadaju se da će manifestacija nastaviti da traje i svaki put imati što veći broj posetilaca.

Related posts

Smanjen broj pacijenata obolelih od Kovid19 sa teškom kliničkom slikom, 75 na respiratoru

Jelena Belić

Džudista Nemanja Majdov ponovo vicešampion Evrope, čestitke predsednika Vučića

Nikoleta Dragaš

Upozorenje: Visok nivo UV zračenja, obavezna zaštita od sunca

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija