29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Novo dečije igralište na Misi

Stanovnici mesne zajednice Mladost dobili su dva nova dečija igrališta. Nove sprave postavilo je JKP „ Zelenilo“ , na incijativu pre svega građana i mesne zajednice. Meštani su zadovoljni, navodeći da se konačno neko brine o njima i da je saradnja građana,  mesne zajednice i gradske vlasti.

Svež vazduh, fizička aktivnost i socijalizacija deteta sa drugom decom i svetom oko sebe, su samo neki od faktora zašto su igrališta i parkovi važan aspekt. Još jedno dečije igralište postavljeno je u blizini raskrsnice ulica Sremske i Kozaračke. Nastavnik građanskog vaspitanja Dalibor Anđelković živi na Misi od rođenja. Ne pamti kada se neko ovoliko zalagao za stanovnike ovog dela grada.

Prema rečima direktorka Zelenila Danila Bjelice, koji je obišao radove priroda u gradovima i prostor za rekreaciju su sve češće predmet interesovanja kako zvaničnih institucija, neformalnih organizacija,ali i samih građana. Bjelica je istakao odličnu saradnju Zelenila sa svim mesnim zajednicama sa teritorije Grada Pančeva.

Radove na igralištu obišao je odbornik Srpske napredne stranke sa teritorije MZ Ivan Tešić, i koordinator mesnih odbora SNS –a Mladost 1 i 2. Tešić je rekao da je želja gradske vlasti i Srpske naredne stranke uvek bila da se u svakom naselju učini nešto za poboljšanje uslova života, da se urede dečija igrališita, zelene površine, odnosno sve što život čine lakšim

Incijativa o postavljanju dečijeg igrališta potekla je od gradjana, preko mesnih odbora SNS, do Mesne zajednice Mladost.

U prethodnom periodu dosta je urađeno po pitanju uređenja ne samo naselja Mladost, već svih delova grada i sela. Uklanjaju se divlje deponije, sade nove zelene površine, postavljaju nova dečija igrališta. Tu sigurno nije kraj, projekata ima mnogo i oni će biti realizovani u narednom periodu.

Related posts

Dodik i Vučić sutra o epidemiološkoj situaciji u RS i Srbiji

Jasmina Petkovic

Havarija na vodovodnoj mreži

Katarina Popović

Predsednik Vučić sutra sa patrijarhom Irinejem

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija