27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti Vršac

Međunarodna vežba “SAREX 38-19” na vršačkom aerodromu

Na Aerodromu Pilotske akademije SMATSA u Vršcu je održana  Međunarodna vežba traganja i spasavanja SAREX 38-19. Organizator je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, a na vežbi je bilo više od 400 učesnika.

Iako je ličilo na realan život i na stvarne situacije u kojima se možemo naći, ono što se dešavalo na Aerodromu Pilotske akademije SMATSA u Vršu bila je samo pokazna vežba traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu sa simulacijom realnih situacija i demonstracijom procedura SAREX 38–19. Vežba je izvedena u organizaciji Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.

Učesnici vežbe bili su su SMATSA, Privredna avijacija, MUP Srbije sa vatrogasno–spasilačkom službom, SHMP Vršac, Crveni krst Srbije, Gorska služba spasavanja. Na vežbi je učestvovalo više od 400 ljudi, ali to nije konačan broj, jer su tu i oni koji koordiniraju ove aktivnosti.

Gradonačelnica Vršca, Dragana Mitrović, istakla je da je čast biti domaćin Međunarodne vežbe spasavanja i traganja. Za grad Vršac događaji poput ovog veoma su bitni, pošto na taj način se predstavljaju kulturni, privredni i turistički sadržaji.

Svi posetioci bili su u prilici da na kraju vežbe razgledaju opremu, kao i najnovije helikoptere MUP-a i Vojske Srbije. Događaju su prisustvovali državni i vojni zvaničnici, kao i inostrane delegacije.

Related posts

“Železničar” na premijeri Prve lige Srbije gostuje “Žarkovu”

Ivana Bogdanovski

U TOKU SASLUŠANJA U MUP-u: Pokrenuta opsežna i detaljna istraga povodom ŠPIJUNIRANJA predsednika Vučića!

Nikoleta Dragaš

Petrović i Zelenović šire paniku i napadaju sve koji se bore protiv korone: Šapčani su prozreli njihove namere, to će pokazati na izborima

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija