29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Dve bronze za mlade Omljčane na Evropskom prvenstvu poznavanja saobraćaja

Učenici osnovne škole u Omoljici osvojili su dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u poznavanju saobraćaja. Takmičenje je održano u Ženevi od 12. do 15. septembra.

Na 34. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, četvoro učesnika iz Srbije, od kojih je dvoje iz Omoljice, osvojili su visoko treće mesto. Na samom takmičenju učestvovalo je 22 evropske zemlje. I pored tako jake konkurencije, mališani iz Omoljice uspeli su da se popnu na pobedničko postolje.

Da bi deca došla do Evropskog takmicenja morala su da pobede na opštinskom, okružnom i republičkom takmičenju. „Glavni vodič“ kroz ovu misiju bio je njihov profesor tehničkog Miodrag Tasić. Osim  što im je pomagao u učenju on je bio tu za njih i kada im je bilo teško i kada su, u pojedinim trenucima, psihički „pali“.

Prema rečima direktora OŠ „Dositej Obradović“ Vladimira Ristića, učešće na takmičenju je veći uspeh od postignutog rezultata. Deca su stekla znanje o bezbednosti u saobraćaju koje će svakodnevno  primenjivati, a i sa ostalim učesnicima mogli su da razmene iskustva i da steknu nova znanja, sem onog o saobraćaju.

Organizatori takmičenjabili su Svetska automobilska federacija i Auto-moto savez Švajcarske. Direktor Ristić napomenuo je da ovo nije jedini uspeh Omoljčana na takmičenjima, dodavši da su i prvaci države u raketnom i avio modelarstvu.

Related posts

Onlajn Radio dani: Radio u doba korone

Zorana Stekovic

Napad Marinike Tepić na lekare, jad i beda politike

Jasmina Petkovic

Mali: Zakon za 100 evra pomoći mladima na snazi sutra ili 12. januara

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija