17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

PANČEVO ZELENA OAZA : Zelenim pojasom protiv divljih deponija !

Divlje deponije u Pančevu polako postaju prošlost. Akcijom koje su pokrenule Higijena i Zelenilo, one se čiste i uklanjaju, dok se na taj prostor stavlja zemlja i sadnice. Na red je došlo naselje Mladost i deponija u blizini vrtića “Petar Pan”

Divlje deponije iz dana u dan, odnosno nedelje u nedelju, polako nestaju i postaju prošlost. Na red je došlo naselje Mladost. Uklanjanje divljih deponija i postavljanje zelenog pojasa značiće građanima mnogo. Na terenu su bili od zamenika gradonačelnika Predraga Živkovića, preko odbornika i koordinatora SNS-a mesnih odbora Mladost 1 i 2 Ivana Tešića, predstavnika javno – komunalnih preduzeća, do predstavnika mesne zajednice. Neki od stanovnika, kojih je danas bilo mnogo kod vrtića Petar Pan, iskoristili su priliku da porazgovaraju sa funkcionerima..

Mnogi delovi Pančeva koji su do nedavno bili problematični zbog divljih deponija, delom i zbog nemara nesavesnih građana, sada dobijaju drugačiji i lepši izgled. Javno komunalna preduzeća i Grad Pančevo su u zajedničkoj “misiji” kako bi naš grad učinili lepšim i prijatnijim mestom za život.

„Higijena“ je uklonila divlje deponije, postavila nove kontejnere, a „Zelenilo“ oplemenilo prostor novim sadnicama. Ovoga puta akcija je sprovedena na uglu Nova kozaračke i Bačvanske, u blizini vrtića Petar Pan. Svesrdnu podršku i u ovoj akciji dao je grad Pančevo, izdvojivši znatna sredstva za unapređenje rada javno – komunalnih preduzeće.

Predsednik Mesne zajednice „Mladost“ Mišo Marković kazao je da su na njihov apel, „Higijena“ i „Zelenilo“ brzo reagovali i zahvalio je na pomoći. Marković je dodao da nije dovoljno da se ovakva mesta očiste, neophodno je i da građani povedu računa o svojoj okolini, kako bi ona ostala uređena i čista.

Šut i kabasti otpad od sada građani će moći da donesu na mesto koje je predviđeno za to, a. da ovim akcijama nije kraj, potvrdio nam je Aleksandar Stevanović, direktor „Higijene“. U toku ove nedelje akcije se nastavljaju u naselju Mladost ispred ambulante, škole i Sportskog centra, nakon čega će uslediti na Kotežu I, Strelištu.

Related posts

Prvi put u srednjoj baletskoj školi ,,Dimitrije Parlić” smer Narodna igra

Vanja Vićentić

U Srbiji 5.225 novozaraženih virusom korona

Vanja Vićentić

Potpredsednica SNS Marija Obradović u poseti Pančevu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija