13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti Vršac

62. “Grožđebal” od 19. do 22. septembra

Manifestacija u čast grožđa i vina, “Dani berbe grožđa”, poznatija kao “Grožđebal” biće održana 62. put u Vršcu. Posetioci će moći da degustiraju čuvena vršačka vina, grožđe, kobasice i uživaju u bogatom kulturnoumetničkom programu od 19. do 22. septembra.

Gost ovogodišnjeg Grožđebala u Vršcu biće Svetlana Ceca Ražnatović, koja će u petak održati koncert na Gradskom trgu. Manifestacija počinje u četvrtak, 19. septembra na Vršačkom bregu, uz besplatno vino, kobasice i tamburaše. Svečano otvaranje “Dana berbe grožđa” biće u petak, 20. septembra u 20 sati i 30 minuta.

Manifestaciju će otvoriti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević. Vlada Republike Srbije pruža podršku različtim manifestacijama i drugim projektima značajnim za Grad Vršac, istakla je gradonačlnica, Dragana Mitrović.

I ove godine organizovaće se tradicionalni program poput izložbe grožđa, voća i vina, karnevalske povorke, dečjeg maskenbala, izbora za “Mis berbe”, Grođebalske gitarijade i mnogobrojnih koncerata.

Posetioci će moći da probaju raznovrsna vina, a program je i ove godine bogat, prilagođen svim generacijama. Organizator manifestacije je Turistička organizacija Vršac, a pokrovitelji su: Grad Vršac, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinski  sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i mnogobrojni sponzori.

Related posts

Košava oborila drvo u Ekonomskoj školi

Nikoleta Dragaš

Vučić sa ambasadorkom Slovačke o bilateralnim odnosima Srbije i Slovačke, o ekonomskoj saradnji i mogućim novim slovačkim investicijama u našoj zemlji

Zorana Stekovic

Vlada Srbije usvojila drugi paket mera za pomoć privredi vredan 66 milijardi dinara

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija