22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti Vršac

62. “Grožđebal” od 19. do 22. septembra

Manifestacija u čast grožđa i vina, “Dani berbe grožđa”, poznatija kao “Grožđebal” biće održana 62. put u Vršcu. Posetioci će moći da degustiraju čuvena vršačka vina, grožđe, kobasice i uživaju u bogatom kulturnoumetničkom programu od 19. do 22. septembra.

Gost ovogodišnjeg Grožđebala u Vršcu biće Svetlana Ceca Ražnatović, koja će u petak održati koncert na Gradskom trgu. Manifestacija počinje u četvrtak, 19. septembra na Vršačkom bregu, uz besplatno vino, kobasice i tamburaše. Svečano otvaranje “Dana berbe grožđa” biće u petak, 20. septembra u 20 sati i 30 minuta.

Manifestaciju će otvoriti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević. Vlada Republike Srbije pruža podršku različtim manifestacijama i drugim projektima značajnim za Grad Vršac, istakla je gradonačlnica, Dragana Mitrović.

I ove godine organizovaće se tradicionalni program poput izložbe grožđa, voća i vina, karnevalske povorke, dečjeg maskenbala, izbora za “Mis berbe”, Grođebalske gitarijade i mnogobrojnih koncerata.

Posetioci će moći da probaju raznovrsna vina, a program je i ove godine bogat, prilagođen svim generacijama. Organizator manifestacije je Turistička organizacija Vršac, a pokrovitelji su: Grad Vršac, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinski  sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i mnogobrojni sponzori.

Related posts

Predsednik Vučić: Ponosan sam na to što zastupam istinu i pravdu! Srbija danas ima veće plate, nove puteve i pruge

Ivana Bogdanovski

“Železničar” se vratio u pobednički ritam

Ivana Bogdanovski

Ministar Vulin: Bezbedne i mirne ulice cilj i policije i lokalne samouprave

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija