23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

“Diplomate za decu” u Košutnjaku

Na sportskim terenima Zavoda za sport u Košutnjaku održan je turnir “Diplomats for Children” na kome su učestvovale diplomate različitih zemalja.  Cilj turnira je prikupljanje pomoći za decu u Tiršovoj. Organizatori turnira su ambasade Poljske i Slovačke, u saradnji sa  Ministarstvom omladine i sporta Srbije.

I ove godine diplomate su igrale u humanitarne svrhe. Fudbal je bio samo “izgovor” da bi se prikupila sredstva za Odeljenje hematologije i onkologije dečje klinike u Tiršovoj. Bilo je 17 ekipa, različitih nacionalnosti, koje su učestvovale u ovom podvigu. Organizatori su i ove godine bili ambasade Slovačke i Poljske, a događaj je bio na terenima Zavoda za sport, na Košutnjaku. Svoju spretnost i umeće na terenu ekipe su mogle da pokažu od 10 do 17 sati.

U sportskom duhu učesnici su pokazali da moraju međusobno sarađivati i kada su na službenoj dužnosti. Ta saradnja se nastavlja i van zgrada u kojima rade, pa i kada izađu na teren kako bi nekome pomogli. Timovi sastavljeni od ambasadora, diplomata u Srbiji još jednom su pokazali humanost na delu.

Organizatori planiraju da se ova humanitarna akcija nastavi, s tim što će svake godine prikupljena sredstva biti namenjena drugoj ustanovi. Ministarstvo omladine i sporta Srbije takođe je podržalo ovu akciju.

Related posts

SNS Šabac: Građani će glasati za poštenje i rad

Zorana Stekovic

Još 34 zaražena u Srbiji, 3 nove žrtve kovida 19

Jasmina Petkovic

U nedelju sednica Predsedništva SNS

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija