27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

KOVAČICA : Biznis žena godine i modna kreatorka Suzana Perić održala edukaciju svim predstavnicama Udruženja žena iz Južnog Banata

U Kovačici je danas pre svega bilo prijatno i zanimljivo boraviti. U “Relaxu” je održan seminar o implementaciji tradicionalnog veza i drugih tehnika koje se primenjuju u stvaralaštvu Udruženja žena u savremenu tekstilnu industriju. Modna kreatorka, biznis žena godine i urednica Bazara Suzana Perić i stilista Filip Maksimović bili su gosti u Kovačici , tako da su predstavnice Udruženja žena dobile odlične savete – kako što bolje prezentovati, ali i komercijalizovati svoje proizvode.

Južni Banat pre svega zbog svoje multietničnosti, ali i tradicije ima mnogo toga da ponudi. U vremenu na ovim prostorima pre svega zbog odlične saradnje, pa i samog angažovanja žena u raznim udruženjima nisu zaboravljeni nekadašnji alati, ruke veštih žena nisu zamenjene novim savremenim strojevima. Tradicionalni način života nije zaobravljen, čak nasuprot. Sada, uz savete iskusnih u modi i dizajnu kao što je Suzana Perić, rukotvorine koje se na ovim prostorima stvaraju sa ljubavlju I maštom, mogle bi da budu komercijalizovane. Jovanka Jovanov iz Crepaje, predsednica udruženja Vidovdan iz Crepaje, bavi se decenijama ručnim radovima. U njenom udruženju žene i crtaju, pišu, pevaju i današnji seminar itekako će joj pomoći da svoje proizvode pre svega marketinški promoviše, pa potom i komercijalizuje.

Modna kreatorka, biznis žena godine i urednica Bazara Suzana Perić, oduševljena je Južnim Banatom i međusobnom organizacijom udruženja žena iz različitih opština i gradova. Prema njenim rečima, sve što je danas videla bilo je divno, od ručnih radova, do kuliranskih specijaliteta. Suzana Perić kaže da je sada veoma bitno svim članicama Udruženja pomoći u modernizaciji i komercijalizaciji njihovih proizvoda.

Predsednik Opštine Kovačica Milan Garašević izjavio je da je ponosan i počastvovan, jer je upravo Kovačica organizator ovog skupa gde su se okupila udruženja žena iz celog Južnog Banata. On je ocenio da je “veza” sastavni deo tradicije i nošnje, što u budućnosti može da ima pozitivan ekonomski efekat za udruženja žena.

U Kovačici u “Relaxu” se videla iskrena ljubav prema očuvanju starih zanata. Organizatori su se potrudili da ovo bude na svetskom nivou. Sada slede novi izazovi. Uz savete koje su dobili,  koje će i u budućnosti dobijati, udruženja žena dobiće nešto što i zaslužuju, spoj tradicionalnog i modernog. To je prepoznala i država, što potvrđuju i česte izjave predsednika Aleksandra Vučića o podršci koju Srbija daje za razvoj ženskog preduzetništva.

Related posts

ALBANCI POPUŠTAJU? Na OVU srpsku robu UKINUTE TAKSE!

Jasmina Petkovic

Otvoreni bazen radi do 20. septembra

neca

Grad Pančevo uložio 250 miliona u obrazovanje

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija