5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

KOVAČICA : Biznis žena godine i modna kreatorka Suzana Perić održala edukaciju svim predstavnicama Udruženja žena iz Južnog Banata

U Kovačici je danas pre svega bilo prijatno i zanimljivo boraviti. U “Relaxu” je održan seminar o implementaciji tradicionalnog veza i drugih tehnika koje se primenjuju u stvaralaštvu Udruženja žena u savremenu tekstilnu industriju. Modna kreatorka, biznis žena godine i urednica Bazara Suzana Perić i stilista Filip Maksimović bili su gosti u Kovačici , tako da su predstavnice Udruženja žena dobile odlične savete – kako što bolje prezentovati, ali i komercijalizovati svoje proizvode.

Južni Banat pre svega zbog svoje multietničnosti, ali i tradicije ima mnogo toga da ponudi. U vremenu na ovim prostorima pre svega zbog odlične saradnje, pa i samog angažovanja žena u raznim udruženjima nisu zaboravljeni nekadašnji alati, ruke veštih žena nisu zamenjene novim savremenim strojevima. Tradicionalni način života nije zaobravljen, čak nasuprot. Sada, uz savete iskusnih u modi i dizajnu kao što je Suzana Perić, rukotvorine koje se na ovim prostorima stvaraju sa ljubavlju I maštom, mogle bi da budu komercijalizovane. Jovanka Jovanov iz Crepaje, predsednica udruženja Vidovdan iz Crepaje, bavi se decenijama ručnim radovima. U njenom udruženju žene i crtaju, pišu, pevaju i današnji seminar itekako će joj pomoći da svoje proizvode pre svega marketinški promoviše, pa potom i komercijalizuje.

Modna kreatorka, biznis žena godine i urednica Bazara Suzana Perić, oduševljena je Južnim Banatom i međusobnom organizacijom udruženja žena iz različitih opština i gradova. Prema njenim rečima, sve što je danas videla bilo je divno, od ručnih radova, do kuliranskih specijaliteta. Suzana Perić kaže da je sada veoma bitno svim članicama Udruženja pomoći u modernizaciji i komercijalizaciji njihovih proizvoda.

Predsednik Opštine Kovačica Milan Garašević izjavio je da je ponosan i počastvovan, jer je upravo Kovačica organizator ovog skupa gde su se okupila udruženja žena iz celog Južnog Banata. On je ocenio da je “veza” sastavni deo tradicije i nošnje, što u budućnosti može da ima pozitivan ekonomski efekat za udruženja žena.

U Kovačici u “Relaxu” se videla iskrena ljubav prema očuvanju starih zanata. Organizatori su se potrudili da ovo bude na svetskom nivou. Sada slede novi izazovi. Uz savete koje su dobili,  koje će i u budućnosti dobijati, udruženja žena dobiće nešto što i zaslužuju, spoj tradicionalnog i modernog. To je prepoznala i država, što potvrđuju i česte izjave predsednika Aleksandra Vučića o podršci koju Srbija daje za razvoj ženskog preduzetništva.

Related posts

Vitman: Posle projekata javno-privatnog partnerstva i Tamiške promenade, Pančevo postaje grad budućnosti

Nikoleta Dragaš

Izložba jedinstvenih šešira i kapa „100 godina kao i uvek”

Jelena Obradović

2. Sajam sporta u Pančevu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija