24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Digitalni trendovi u Hotelu Metropol

Digital conference 2019 u organizaciji Color Press Group održana je šesti put. Za dva dana, koliko je trajala, u Hotelu Metropol, eminentni ljudi diskutovali su o aktuelnim trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Regionalna konferencija o digitalnim trendovima u medijima, kulturi, informisanju i drugim sferama društvenog života održana je šesti put u Hotelu Metropol. Organizatori, Color Press Group, potrudili su se da i ove godine obrađivane teme i govornici budu eminentni poznavaoci u svojoj struci. Ove godine akcenat je stavljen na televizijsku i filmsku produkciju i šta je to donelo našoj „sceni“.

Otvarajući konferenciju, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Zoran Đorđević, ponovio je reči premijerke Ane Brnabić, da je cilj ove Vlade digitalizacija. On je kao primer digitalizacije iz svog resora, naveo prekvalifikaciju u IT sektor kako bi se smanjila nezaposlenost. U te svrhe Vlada izdvaja znatno novca iz budžeta, a za sledeću godinu planirano je 350 miliona dinara.

Ono bez čega čovek u digitalnoj eri ne može, svakako su mobilni telefoni. Operateri se trude da prate trendove kako bi udovoljili potrebama korisnika.

–  5 G je veliki korak, ali se mi trudimo da se povežemo sa korisnicima i salušnemo njihove potrebe. Ono na čemu moramo da radimo je sadržaj i Telenor je provajder komee se može verovati. Način na koji pristupamo je takođe bitan, pokušavamo da pojednostavimo stvari, da se povežemo sa kupcima. Bitna nam je edukacija i kako da im pomognemo u tom digitalnom prelazu istakao je Mike Michel, direktor Telenor Srbija.

Završetkom ove Digital conference, organizatori nisu završili svoj posao, oni već smišljaju nove izazove za ljude sa „digitalne platforme“. U planu je da i sledeće godine sala Hotela Metorpol bude puna i da se pri svakom izlaganju, publika maksimalno uključi u razgovor sa govornicima, jer je to jedina potvrda da su organizarori uspeli u svom poduhvatu.

Related posts

Velika akcija sadnje u MZ Vojlovica

Vanja Vićentić

Kasačke trke ulaze na velika vrata u Omoljicu

Katarina Popović

Uhapšen policijski službenik PS Alibunar

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija