3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Bela Crkva dobila novu pijacu zahvaljujući saradnji sa Rumunijom

Nova pijaca sagrađena je u Beloj Crkvi u okviru projekta koji ta Opština realizuje u saradnji sa Oravicom iz susedne Rumunije. Projekat je realizovan sredstvima EU, preko IPA projekta.

Staru pijacu u Beloj Crkvi zamenila je nova, zatvorena pijaca površine 2000 kvadratnih metara. Projekat je finansiran sredstvima iz IPA fonda. Nova pijaca ima 120 tezgi, deo sa rashladnim vitrinama i  klimatizovana je. Meštani Bele Crkve ističu da je značaj  projekta višestruki kako za građane koji kupuju, tako i za poljoprivredne  proizvođače, koji će imati bolje uslove za rad.

Prodavcima su omogućeni uslovi u skladu sa standardom za vreme u kojem živimo. Zaštićeni su od nepovoljnih vremenskih uslova, a temperatura u objektu će i leti i zimi biti ista, istakao je Darko Bogosavljević, predsednik opštine Bela Crkva.

Tezge na novoj pijaci se izdaju po nepromenjenim cenama i tako će biti narednih pet godina, što je definisano uslovima IPA projekta.

Related posts

Staka Novković Đorđević u emisiji “Lice nacije” : Videla sam kako ljudi postaju kameleoni posle 5.oktobra kada su na vlast došle “pseudodemokrate”

Mica Milakov

Održan “Keel Cup” na Glavnom belocrkvanskom jezeru

Ivana Bogdanovski

Četvrta rata poreza na imovinu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija